Primož že s prvim metom v finale!

3.8.2012 | 13:30

Primož Kozmus (Foto: I. V., arhiv DL)

Primož Kozmus (Foto: I. V., arhiv DL)

Brežice - Primož Kozmus je že v prvem metu v kvalifikacijah na olimpijskih igrah v Londonu danes presegel kvalifikacijsko normo in se uvrstil v nedeljski finale, poleg njega pa sta kvalifikacijsko normo 78 m presegla le še aktualni svetovni prvak Japonec Murofushi in aktualni evropski prvak Madžar Pars.

Primož je v kvalifikacijski skupini A metal kot sedemnajsti in prvi med kvalifikanti vrgel več kot 78 m, kolikor znaša norma za nastop v finalu. Izjemni Brežičan je tako potrdil, da je kljub vsem peripetijam na igre odlično pripravljen in da bo v nedeljo lahko branil zlato medaljo iz Pekinga.

Poleg Primoža, ki je v prvi seriji vrgel 78,12 m daleč, je v kvalifikacijski  skupini A normo v drugem metu presegel le še olimpijski zmagovalec iz Aten in aktualni svetovni prvak Japonec Koji Murofuski, ki je vrgel 78,48 m, vsi ostali tekmeci pa so zaostali za normo in so morali čakati na izide tekmovalcev iz skupine B, ki pa so metali precej slabše kot v skupini A. Ob Kozmusu in Murofushiju je namreč kvalifikacijsko normo izpolnil le še evropski prvak Madžar Krisztian Pars, ki je v drugi seriji kladivo zalučal 79,37 m. Ostalih devet mest v finalu bodo popolnili tekmovalci, ki so dosegli najboljše izide od tistih, ki niso dosegli norme.

I. V.

Komentarji (1)

3.8.2012OceniBagi 
Bravo, Primož. Zdaj pa mirno naprej do vrha.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava