FOTO: Prvi večer v znamenju Siddharte in Riblje čorbe

4.8.2012 | 12:25

Vinica - Prvi dan Schengenfesta, ki se ta konec tedna odvija v Vinici, je za nami. Zaznamovalo ga je lepo sončno vreme, topla Kolpa ter nekaj tisočglava množica, ki se je prišla zabavat in poslušat dobro glasbo. Glavni in elektro oder sta letos še večja, prav tako pa tudi gostinski šotor in samo šotorišče.

Na glavnem odru so led prebili Charlie Butter Fly iz Kočevja, sledila pa sta nastopa dobro uigranih in zanimivih zasedb Čao Portorož in Relight. Klemen Klemen je ob spremljavi novomeške zasedbe Dubzilla znova pokazal, da se lahko še vedno enakopravno kosa z mlajšimi, predrznimi raperji. Ljubitelje glasbe, v kateri najdemo globalno zmes najrazličnejših zvrsti, so bili navdušeni nad ameriško zasedbo Viza. Sledil je nastop domače Siddharte, ki je še enkrat dokazala, da sodi med največje glasbene zasedbe pri nas, koncert pa so popestrili z gosti, med njimi so bili pevka Lara B in tolkalec Buco iz zasedbe Sausages.

Sledil je nastop Bore Đorđevića in njegove precej pomlajene Riblje čorbe. V dvournem nastopu so predstavili vse svoje največje uspešnice, s katerimi so zasloveli v 80. letih in navdušili občinstvo. Za konec so oder zasedli člani finske zasedbe Leningrad Cowboys in še enkrat na noge dvignili tiste najbolj vztrajne. Njihov nastop, v katerem predstavijo številne coverje iz najrazličnejših glasbenih obdobij, je na trenutke že kar cirkusantski.

Odlično je bilo obiskan tudi elektro oder, ki so ga letos postavili izza gostinskega šotora. Prvi večer so se predstavili The Shapeshifters, Robert G Roy, Dj Pookie, Dj Aldo Morro in Spinriders.

Nekaj utrinkov petkove zabave si lahko ogledate tudi na Lokalno.si.

Tekst in foto: Rudi Vlašič

Galerija

Komentarji (1)

4.8.2012Ocenipavle 
Bravo, Rudi, odlične fotkte!

Komentiraj prispevek