FOTO: Drugi dan je pripadel Parnemu Valjku

5.8.2012 | 12:30

Vinica - Drugi dan Schengenfesta, ki letos že petič poteka v Vinici, je bil sončen, zabaven in razposajen. Obiskovalci so čez dan uživali v topli in čisti Kolpi, organizatorji pa so za mlade pripravili tudi številne igre.

Prvi so na oder stopili člani šele dobro leto stare dolenjske zasedbe El Kachon in predstavili nekaj avtorskih blues rock skladb. Sledil je nastop italijanskega ska-reggae party-benda Makako Jump, ki se že deset let potika po koncertnih odrih Italije, Avstrije, Švice, Nemčije, Hrvaške in Slovenije. Hrvaška skupina Golem, v kateri igra tudi naš vrhunski kitarist Peter Dekleva, je s svojo težko elektroniko in električnimi kitarami predramila od sonca omotično publiko.

Skupina Tabu s karizmatično pevko Tino je predstavila svoje največje hite, kot so Dobra vila, Tabu, Lahko sem srce, Telegram, Adrenalin, Angel, Divje, Ocean, Poljub v srce, V soju luči, Oblak za dva in si prislužila gromoglasen aplavz. Bare in njegove Majke so v skoraj dvournem nastopu predstavili izvrstni paket rock'n'rolla, ki vsebuje polnovredno dozo zvoka rocka iz 60. in 70. let.

Schengenfest je gostil tudi novomeško skupino Dan D, s katero se je pravzaprav pričelo nočno rajanje ob Kolpi. Na odru so delovali uigrano in suvereno, publika pa jim je jedla iz roke. Nato so na sceno stopili Parni Valjak, ter pokazali, zakaj jih mnogi že uvrščajo med legendarne skupine. Med nastopom hrvaške zasedbe je Schengenfest dobesedno pokal po šivih, deset tisoč glava množica pa je z njimi prepevala vse skladbe.

Elektro pop disko zasedba Lollobrigida je imela sobotni večer najtežje delo, saj je bilo po nastopu Akija in njegovih fantov občinstvo težko znova spraviti na noge. Ob 3. uri ponoči pa so prizorišče s svojimi zvoki še pretresli člani zasedbe Merqury Band, ki v svetu veljajo za najboljšo skupino, ki v celoti predstavi delo in glasbo pevca skupine Queen Freddieja Merquryja.

Naj opozorimo, da danes v Vinico prihajata dve vrhunski tuji zasedbi – Kaiser Chiefs in Parov Stelar.

Tekst in foto: Rudi Vlašič

Galerija

Komentarji (6)

5.8.2012OceniBralka 
Vljudno prosim moderatorja spletne strani, da naredi dotalno blokado Korlovih "globokih" komentarjev. Hvala.
5.8.2012OceniBralka 
Moj sin in hči sta tudi bila na omenjeni prireditvi zaradi glasbe, pa ne sodita med "hašbibe", temveč sta prizadevna dijakinja in študent. Če bi vedela, kdo se skriva za omenjenim imenom Korli, bi šla v osebno tožbo zaradi žalitve.
6.8.2012Oceninn 
@Bralka, si povsem preprilčana? Aja, moji otroci pa že niso taki.
6.8.2012OceniBralka 
NN, povsem
6.8.2012Oceninn 
ste se zatipkala, ste morda mislila: NE povsem
6.8.2012OceniBralka 
Ne popravljaj me NN, ker se nisem zatipkala. Morda ti bil tvoj sugeriran odgovor bolj všeč, a ni tako.

Komentiraj prispevek