FOTO: Junaki nedeljskega Schengenfesta

6.8.2012 | 14:00

Vinica - Tudi zadnji dan Schengenfesta v Vinici je minil v sončnem in vročem vremenu, zato so obiskovalci podnevi večino časa preživeli v Kolpi. No, ko se je pričel popoldanski program, ki so ga pričeli Slovaki Chiki Lili Tu-A, so se ljubitelji glasbe kmalu preselili pod oder. Sledili so nastopi beograjske zasedbe Sevdah Baby, posavske zasedbe Leeloojamais in novonastale zanimive skupine Zircus. Ko je na oder stopila zasedba Parov Stelar, ki jo vodi avstrijski glasbenik Marcus Füreder, se je zabava pričela. S svojim groovanjem so razmigali občinstvo, po končanem nastopu pa so se morali še enkrat vrniti na oder.

Big Foot Mama, ki je imela med publiko številne privržence, je rutinirano odigrala vse svoje največje uspešnice ter skladbe z novega albuma. Headlinerji festivala Kaiser Chiefs so pričeli svoj nastop dokaj umirjeno, nekje v sredini so izvedli svoj največji hit Ruby, nato pa so v zadnjem delu pokazali, kar znajo. Ricky Wilson je s svojo ekipo navdušil predvsem številne glasbenike, ki so si prišli ogledat njihov nastop, pa tudi vse glasbene sladokusce, ki vedo, kaj je dobra glasba. Večer je s svojim hudomušnim ska pop rockom sklenila zabavna hrvaška zasedba Kawasaki 3. Tudi na elektro odru je bilo živo, saj so nastopili Spinriders, Marcelllo ES G, Exo Beltram, Vanillaz in Tony Novy.

Po oceni organizatorjev je letošnji Schengenfest, ki se je v petih letih iz majhnega seksi festivala razvil v praktično največjega v Sloveniji, v treh dneh obiskalo okrog 25 tisoč ljudi.

Tekst in foto: Rudi Vlašič

Galerija

Komentarji (2)

6.8.2012Ocenikorla 
korli, a maš ti vsa kolesca v glavi?
8.8.2012Ocenibil na festu 
he he he, tale korli je pa res malo bolan.., take krasne bejbe na festu, kot že dolgo nikjer ne, ta pa nekaj bluzi. Po moje ga nobena ne šlivi niti 3%, mora bit res neki luzer.

Komentiraj prispevek