dolenjska

Izredna seja zaradi šolske prehrane?

17.8.2012 | 16:45 | M. Ž.

Šola ima urejeno šolsko kuhinjo, ki so jo lani preuredili. (Foto: R.N., Arhiv DL)

Šola ima urejeno šolsko kuhinjo, ki so jo lani preuredili. (Foto: R.N., Arhiv DL)

Dolenjske Toplice - Topliški svetniki Franc Vovk, Gregor Razboršek, Karmen Potočar in Jože Zupančič so na podlagi statuta občine Dolenjske Toplice in poslovnika občinskega sveta za ponedeljek sklicali izredno sejo, na kateri naj bi razpravljali o organiziranosti in izvajanju šolske prehrane v topliški osnovni šoli ter o razlogih o morebitnem prenosu te dejavnosti na zunanjega izvajalca. Zahtevo za sklic izredne seje so svetniki 6. avgusta sicer posredovali županu Jožetu Muhiču, ki pa je ni sklical in jih v dopisu seznanil tudi z razlogi, zakaj se je tako odločil.

Sicer pa v občini Dolenjske Toplice že dolgo kakšna stvar med občani ni dvignila toliko prahu kot županov zapis v zadnji številki občinskega glasila, v katerem razmišlja, da bi bilo tudi zaradi previsokih cen šolskih obrokov dobro razmisliti, če bi organizacijo prehrane na šoli prepustili zunanjemu izvajalcu. Kaj o tem pravi župan, ravnateljica šole in anonimni občani obširno pišemo v aktualni številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (5)

17.8.2012Ocenihmm 
hmm, komu diši? Grilu ali kolesarju?
17.8.2012Ocenidt 
vovk pa kr ne more še prebolet poraza, stalno nekaj nagaja novemu županu, ko pride do kakšnega "krega" je on zravn. lahko bi že dojel in pustil Muhiču naj opravlja svoje delo, njemu tud ni noben nagajal, ko je bil on župan, pa tud ni naredu ne vem kakšne koristi za toplice...
18.8.2012Ocenija 
ej, kaj je pa Muhič do zdaj naredil? Nič ni opaziti. Porazno.
18.8.2012Ocenimedo 
mislim da tukaj gre za drugacne koristi. nekdo ima sorodnika v sodexu.Vovka pa pustite pr gmahker tulk nebo nobeden naredu za toplisko dolino kot je on.
19.8.2012OceniZeleniJure 
namesto da bi se šole oskrbovale z hrano domačih kmetov z okolice --kar navsezadnje določa tudi uredba objavljena v UL iz leta 2010 -- občinski velemožje za provizijo še kar naprej delajo da naši otroci v šolah jedo ''tujo'' hrano . kdaj se bo svet staršev in vsi starši vprašali s čim futrajo otroke v vrtcih in šolah !!!!! tudi otroci pridelovalcev hrane !!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava