Srečanje trebanjskih zadružnikov

19.8.2012 | 08:45

Predsednik KZ Trebnje Marjan Jevnikar.

Predsednik KZ Trebnje Marjan Jevnikar.

Srečanje trebanjskih zadružnikov

Dobrnič - Včeraj so se pri gasilskem domu v Dobrniču sestali trebanjski zadružniki. Gre za tradicionalno srečanje, ki ga vodstvo KZ Trebnje organizira že od uveljavitve zakona o zadrugah (leta 1992), včerajšnje je bilo 20. po vrsti. "Na ta način želimo zbližati članstvo, saj naša zadruga deluje na sorazmerno velikem prostoru in se ljudje med sabo niti ne poznajo. To je priložnost, da se pogovorimo in poveselimo," je povedal predsednik KZ Trebnje Marjan Jevnikar in dodal, da imajo okoli 740 članov.

Trebanjska kmetijska zadruga je ena večjih v Sloveniji, vanjo so včlanjeni kmetje iz petih občin - iz Trebnjega, Mirne, Šentruperta, občine Mokronog-Trebelno, Litije (območje Gabrovke in Dol) in Žužemberka.

Čeprav sta bila popoldne in večer namenjena druženju in zabavi, za slednjo sta skrbela ansambel Grubar in Daniel Barle, ki je daleč naokoli najbolj poznan kot Krjavelj, je bila to tudi priložnost za pogovor o resnih kmetijskih temah - suši, odkupnih cenah mleka in mesa, poslovanju zadruge, o čemer bomo podrobneje pisali v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

J. A.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava