Po soncu morda v hlad Težke vode

19.8.2012 | 17:00

Po soncu morda v hlad Težke vode

Novo mesto - Danes popoldne, kot napovedujejo vremenarji pa tudi še ves teden, se bo nadaljevalo vroče vreme. Če nimate te sreče, da bi imeli dopust in bi se lahko odpeljali kam po osvežitev, morda vseeno ni treba preležati popoldneva na kavču za zastrtimi okni.

Naš namig je pot ob novomeški Težki vodi, ki ji bi kdo hudomušno rekel ob žici "okupiranega" Novega mesta, saj v večjem delu teče ob Revozovi ograji. Začnete jo lahko pri grmskem gradu, kjer je tudi dovolj veliko parkirišče, če pridete z avtomobilom. Na drugi strani se lahko na pot podate pri mostu preko Težke vode v Gotni vasi, kjer z mosta zdrsnete na stezico ob vodi. Dostop je tudi iz Regrče vasi, kjer pridete preko potoka po brvi, most pa vas do poti vodi tudi iz Šmihela, mimo cerkve navzdol in pod železniškim mostom.

Po soncu morda v hlad Težke vode

Če začnete pot pri gradu, si lahko ogledate še grajski park ali pa bližnjo evangeličansko cerkev. Do poti ob Težki vodi se od gradu spustite mimo hiše nekdanje vrtnarije.

Pot je posuta s peskom in je slabša le po večjih poplavah, sicer pa je okrog nje redno pokošeno. Med potjo si boste lahko odpočili na klopeh ali si na nekaterih mestih tudi omočili noge v potoku. Grmovje in drevje nudi precej sence, hladna Težka voda pa olajša dihanje. Na koncu poti, pod Regrčo vasjo vas čaka bogato opremljeno otroško igrišče, za najbolj zagrete tudi travnato nogometno igrišče.

Fotografije, prilepljene v galeriji, so nastale danes zjutraj, ko na poti ni bilo gneče. Srečali pa smo nekaj upokojencev, dva ali tri pare mlajših kolesarjev in sprehajalcev s kužki ter mlado družino z otroki.

B. D. G.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava