Požar se je čez noč razširil, vojska pomaga s helikopterjema

20.8.2012 | 11:05

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Kočevje - Požar, ki se je v soboto popoldne razplamtel na območju med vasjo Belica, Taborsko steno in Dragarskim vrhom v občini Osilnica, se je čez noč razširil in napreduje proti vrhu območja, kjer ga bodo lažje zaustavili, je povedal predsednik tamkajšnjih gasilcev Cveto Vesel. Borov gozd in podrast sta zagorela na nedostopnem in prepadnem terenu.

Po besedah predsednika Prostovoljnega gasilskega društva Osilnica Vesela, so njihovi gasilci od sobote popoldne na terenu, vendar pa tam zaradi pečin in nedostopnega območja požar lahko le spremljajo od daleč. Davi si ga je iz zraka ogledala tudi posadka helikopterja Slovenske vojske, ki je glede na oceno pripravila načrt za nadaljevanje gašenja požara.

Enako kot včeraj naj bi požar gasila dva vojaška helikopterja, ko bo ta dosegel vrh omenjenega območja in položnejše, lažje dostopno zemljišče z gozdom in podrastjo, pa se jima bodo pridružili tudi gasilci na tleh, je dodal.

Požar sicer ne ogroža naselij in kakršnihkoli gospodarski objektov ali električnih vodov, kdaj ga bodo uspeli omejiti, pa je težko napovedati, je še povedal Vesel.

Po podatkih Centra za obveščanje RS se je požar razplamtel na območju, ki obsega približno 45.000 kvadratnih metrov.

STA, M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava