dolenjska

Voznica ukleščena v vozilu

21.8.2012 | 18:20 | L. M.

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Danes ob 14. uri se je na cesti pri Vražjem kamnu v Črnomlju zgodila prometna nesreča. V trčenju tovornega in osebnega vozila se je ena oseba poškodovala in ostala ukleščena v vozilu. Gasilci PGD Črnomelj so s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika osebnega vozila, reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj pa so ga odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci so še odklopili akumulator, protipožarno zavarovali kraj nesreče in počistili cesto.

Zloraba številke 112

Za lažni klic oz. zlorabo klica na številko 112 pa je šlo v obvestilu ob 16.37 o prometni nesreči na Belokranjski cesti, pri žagi na Pogancih v Novem mestu. Poškodovani naj bi bili dve osebi, ena naj bi ostala ukleščena v vozilu. Na kraj nesreče so se takoj odpeljali reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto in gasilci GRC Novo mesto in ob prihodu ugotovili, da o prometni nesreči ni ne duha ne sluha. O dogodku so obveščeni tudi policisti PU Novo mesto.

Neeksplodirana ubojna sredstva

Ob 12.44 je zaposleni pri podjetju Nivo Celje na brežini reke Save v naselju Rožno v občini Krško našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi sta nevarni najdbi: minometno mino kalibra 45 mm in topovsko granato kalibra 88 mm, italijanske izdelave, ostanka iz II. svetovne vojne, odstranila na varno do uničenja.

Prekinitev oskrbe s pitno vodo

Danes ob 12.50 je prišlo do prekinitve oskrbe s pitno vodo v občini Dolenjske Toplice. Brez vode so ostali odjemalci v krajih Dolenje in Gorenje Polje, Gabrje pri Soteski, Soteska, Drenje. Delavci Komunale Novo mesto so napake odpravili do 16. ure.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava