dolenjska

Obrtniki so se srečali na Debencu

28.8.2012 | 08:10 | M. M.

Foto: Lapego

Foto: Lapego

Mirna - Že drugo leto zapored so se člani Območne obrtno-podjetniške zbornice Trebnje nedavno srečali na Debencu. Tokrat jim je mirnski župan Dušan Skerbiš predstavil tudi priložnosti za investicije, ki jih med drugim ponujata bodoča poslovno-industrijska cona in stanovanjska soseska Roje IV, so sporočili iz občine Mirna.

Župan je obrtnikom predstavil prostorske načrte v občini: poslovno-industrijsko cono, obvoznico, zazidalni načrt za Roje IV in vse tiste projekte, kjer bi se lahko obrtniki iz nekdaj skupne trebanjske občine vključili bodisi kot investitorji bodisi kot naložbeniki. Mirna ima namreč za industrijsko, poslovno oz. obrtno gradnjo v prostorskih načrtih namenjenih več kot 100 tisoč kvadratnih metrov.

»V samih pogovorih z obrtniki se vedno najdejo dobre rešitve, kajti poznajo nesporedno, kaj je treba narediti, da bo obrt še bolje zaživela na tem območju. Ena od akcij, ki smo jih že izpeljali, je tudi znižanje komunalnega prispevka v občini Mirna. Upam, da bodo obrtniki razmišljali o tem, da kakšne svoje potenciale izkoristijo tudi v naši občini,« pravi župan Skerbiš.

V trebanjski območni zbornici je sicer združenih okoli 550 obrtnikov, število se spreminja. Mladi, ki so za samozaposlitev prejeli subvencijo, po enem letu pa ugotovijo, da so se podjetništva lotili na nepravi način, zato obrt zaprejo, opozarja predsednik trebanjskih obrtnikov Marjan Krmelj, ki o druženjih, tudi tokratnem, pravi: »Glede na vse zakonske tegobe, ki jih imamo obrtniki dan na dan, zdaj pa še posebej, ko je v pripravi novi obrtni zakon, se srečujemo točno iz tega vidika, ker nekako ta sporočila moramo prenesti na naše člane. Pismen dokument članom je premalo. Preko druženja pa se to lažje sporoča.«

Zvočni zapisi

Dušan Skerbiš o srečanju z obrtniki

Marjan Krmelj o druženju obrtnikov

‹ nazaj

Galerija (5)

Obrtniki so se srečali na Debencu
Obrtniki so se srečali na Debencu
Obrtniki so se srečali na Debencu
Obrtniki so se srečali na Debencu
Obrtniki so se srečali na Debencu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava