11. Muzejski vrtovi: Kill Kenny, Jernej Zoran, Josipa Lisac...

28.8.2012 | 08:40

Na vrtovih Dolenjskega muzeja bo spet nastopila Josipa Lisac. (Foto: arhiv izvajalke)

V okviru Muzejskih vrtov bo jutri v klubu LokalPatriot koncert skupine Kill Kenny. Na sliki pevec Jure Košir. (Foto: Rudi Vlašič, arhiv DL)

NOFIŠ drevi vabi na predavanje Stojana Pelka in projekcijo filma Izlet. (Foto: Matej Povž)

Novo mesto - Danes se v Novem mestu začenja enajsta izvedba poletnega festivala Muzejski vrtovi, ki se priključuje Novomeški filmski šoli. Slednja je včeraj sprejela 21 udeležencev filmske delavnice, ki poteka pod mentorstvom priznanih slovenskih ustvarjalcev, danes ob 18. uri vabi na predavanje Stojana Pelka v knjigarni Goga in zvečer ob 20.30 na projekcijo filma Izlet Nejca Gazvode, ki ji bo sledil pogovor z ustvarjalci filma, in sicer v atriju kluba LokalPatriot.

Ob 23. uri bo sledila otvoritev 11. festivala Muzejski vrtovi. V atriju kluba bo nastopila skupina New Wave Syria. Pod imenom deluje dvojec, Urša Golob in Rok Pezdirc. Njuno glasbeno kreativnost utemeljujejo analogni sintetizatorji, klaviature in ritem mašine ter Urškin vokal na dodanih efektih. Skladba Let It Out je nastala ravno za film Izlet.

Kot so še sporočili iz Zavoda LokalPatriot, se bodo v naslednjih dneh v okviru Muzejskih vrtov v klubu zvrstili še koncerti domačih Kill Kenny in Jerneja Zorana z Ministrstvom resnice. V petek bo na vrtovih Dolenjskega muzeja nastopil Gal Gjurin z gosti, v soboto pa hrvaška diva Josipa Lisac.

M. M.

Komentiraj prispevek