Med kandidati za gazelo tudi Evrosad, Rafael, Inotherm, GEN-I in YASKAWA Ristro

30.8.2012 | 13:15

Regijska gazela je bila lani Mikrografija (direktor Boštjan Gaberc, na  sredini), preostala dva finalista pa sta bila podjetje Dama (direktor  Davorin Križan, levo, skrajno levo pa Marjan Hribar, predstavnik  ministrstva za gospodarstvo)) in Sun Roller Adriatica (direktor Mitja  Aš, desno). (Foto: BDG, arhiv DL)

Regijska gazela je bila lani Mikrografija (direktor Boštjan Gaberc, na sredini), preostala dva finalista pa sta bila podjetje Dama (direktor Davorin Križan, levo, skrajno levo pa Marjan Hribar, predstavnik ministrstva za gospodarstvo)) in Sun Roller Adriatica (direktor Mitja Aš, desno). (Foto: BDG, arhiv DL)

Ljubljana - Znani so kandidati izbora najboljših hitro rastočih slovenskih podjetij Gazela 2012, ki poteka pod okriljem družbe Dnevnik. Izmed kandidatov v vsaki od šestih regij bo komisija z glasovanjem izbrala najboljša tri podjetja, ki se bodo v septembru in oktobru predstavila na izborih za regijske gazele. Regijski kandidati (po abecednem vrstnem redu) za dolenjsko-posavsko regijo so: Evrosad, Rafael, Inotherm, GEN-I, YASKAWA Ristro, regijski izbor pa bo v KKC Dolenjske Toplice potekal 13. septembra. Najboljše med hitro rastočimi - zlato, srebrno in bronasto gazelo - bodo razglasili v četrtek, 25. oktobra 2012 v SNG Opera in balet Ljubljana.

Izbor najboljših med hitro rastočimi slovenskimi podjetji Gazela v letu 2012 poteka že 12. leto. Podjetja se k sodelovanju ne morejo prijaviti, pač pa so povabljena na podlagi javno dostopnih podatkov o poslovanju. Na lestvico 100 najhitreje rastočih v regiji se uvrstijo na podlagi rasti prihodkov od prodaje v petletnem obdobju (za izbora Gazela 2012 so bili torej upoštevani podatki med letoma 2006 in 2011) in tako dobijo lestvico 500 najhitreje rastočih podjetij v Sloveniji in šest regijskih lestvic s 100 najhitreje rastočimi podjetji v regiji.

Ker so prave gazele naravnane k trajnostni rasti poleg rasti prometa tudi pospešeno zaposlujejo, v posamezni regiji pa metodološka komisija finaliste izbira tudi glede na druge kazalnike, podjetniško zgodbo, filozofijo podjetja, naravnanost na tuje trge in panogo, v kateri deluje. Verodostojnost izbora temelji na skrbno oblikovani in natančni metodologiji, nad katero bdi metodološka komisija. Izbor najboljših hitro rastočih podjetij Gazela je dvostopenjski. Sprva na šestih regijskih izborih dobimo šest regijskih zmagovalcev, izmed katerih na sklepnem dogodku izberemo najboljše slovensko hitro rastoče podjetje – slovensko gazelo leta, so sporočili iz Dnevnika.

J. A.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava