Jamarji praznovali 50-letnico

7.9.2012 | 15:00

Prejemniki najvišjih priznanj ob petdesetletnici Jamarskega kluba Novo mesto.

Ob jubileju je podžupanja mestne občine Novo mesto Mojca Špec Potočar izročila priznanje predsedniku kluba Mihaelu Rukšetu. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Jamarski klub Novo mesto je sinoči s slavnostno sejo v galeriji Simulaker v Novem mestu obeležil petdesetletnico delovanja, ob tej priložnosti pa so predstavili zbornik Dolenjski kras 6, ki sta ga uredila Andrej Hudoklin in Damijan Šinigoj, načrte zanje je prispeval Borivoj Ladišič, oblikoval pa ga je Marko Pršina.

Novomeški jamarski klub je ob svoji petdesetletnici eno najbolj dejavnih jamarskih društev pri nas, po številu odkritih in raziskanih jam pa so novomeški jamarji sploh prvi v državi.

Na slavnostni seji je petdesetletno obdobje novomeškega jamarstva z besedo in sliko predstavil Andrej Gašperič, ob tej priložnosti so v galeriji Simulaker pripravili priložnostno fotografsko razstavo in nazdravili z jamskim Zajcem, vinom, ki so ga lani položili zoret v netopirjevo dvorano v Čaganki, z 319 m najglobljem breznu v jugovzhodni Sloveniji.

Na slavnostni seji so podelili bronasta, srebrna in zlata priznanja ter posebno priznanje Borivoju Ladišiću, ki je z več kot 400 odkritimi jamami v tem tretji najuspešnejši jamar v Sloveniji, kar se tiče skrbnega popisovanja in izdelave načrtov že odkritih jam pa velja sploh za prvega pri nas.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek