Šahistu z nožem in kijem tri leta in štiri mesece zapora

21.9.2012 | 08:55

Šahistu z nožem in kijem tri leta in štiri mesece zapora

Krško - Zoran Škorjak je bil na okrožnem sodišču v Krškem obsojen zaradi poskusa uboja in lahke telesne poškodbe na tri leta in štiri mesece zapora. 22. februarja letos se je namreč pijančevanje treh znancev, ki so si čas krajšali še z igranjem šaha v gostilni Plausteiner v Sevnici, skoraj tragično končalo. Rezilo noža, ki ga je Škorjak zapičil v ramo 49-letnega Hermana Kočevarja, je le za nekaj milimetrov zgrešilo glavno žilo pod ključnico. Škorjaka naj bi najprej po licu udaril Srečko Koprivc, nad katerega se je potem Zoran Škorjak spravil s kijem in ga udaril po glavi.

Škorjak je po samem dejanju zavrnil test alkoholiziranosti, tako da obe izvedenki psihiatrične stroke nista imeli podatka, kako pijan je bil obdolženi, a ena izvedenka je ocenila, da je bil zaradi alkohola in dolgoletne odvisnosti neprišteven, druga pa, da je bil bistveno zmanjšano prišteven.

Senat je sprejel mnenje slednje, pri izreku kazni pa je sledil predlogu tožilstva. Škorjaka je obsodil na 3 leta in 4 mesece zapora za poskus uboja in povzročitev lahke telesne poškodbe, v 20 mesečnih obrokih pa mora plačati tudi 3.500 evrov sodnih stroškov, pa tudi odvetnika oškodovancev ter seveda svojega odvetnika. V šahovski igri poškodovana Srečko Koprivc in Herman Kočevar pa sta z odškodninskima zahtevkoma napotena na pravdo - Kočevar od obdolženega zahteva 13.500 evrov, Koprivc pa 30 tisočakov.

Sodba še ni pravnomočna.

T. J. G.

Galerija

Komentarji (13)

21.9.2012Ocenikekc 
Gostilničar pa brez kazni? stalne goste dobro pozna, pa jim še kar nataka alkohol!!!!!
21.9.2012OceniBravo 
To so ti prijatelji,ki te gredo tožit za 13,5 in 30 tisočakov! Groza, folk samo denar vidi. Če unadva ne bi provocirala s skrivanjem figuric, danes te zgodbe sploh ne bi bilo. Saj ju možakar ni napadel kar tako iz dolgčasa. Dvignila sta mu pritisk do mere od katere naprej se ni znal samoobvladati. Mogoče sta želala, da ju bo samo lažje fizično napadel in bosta imela razlog za tožbo? Mogoče sta ga tudi onadva opijala? Eno je: ljudje dandanes vse preveč radi drezajo v tuje probleme in provocirajo ter prav iščejo tisto žilo na katero bi nasprotniku stali. In drugo: sodišča pri nas delujejo izključno enosmerno in nesposobno. Če bi povohali še kriterije, ki sem jih opisal zgoraj, bi se zgodba lahko razpletla drugače.
21.9.2012Oceniposavc 
Koliko bi moral plačati Koprivc za stvar,ki jo je naredil pred leti , če je ena vreznina vredna 30 000 €?
21.9.2012OceniAlcatraz 
bomo odigral kakšno partijo, če bo cajt.., pa tud kakšen pipec se najde, tako, da se boš počutil kot doma :)
4.11.2012Ocenifebica 
Jaz pa ne razumem, kako se lahko nekdo, ki človeka pripravi do tega da mu popustijo živci, še vedno sprehaja z dvignjeno glavo in se dela kot da v življenju ni naparavil nobene usodne napake...Naš sodni sistem je porušen in dela za tiste, ki imajo veze in poznanastva....Koprivc si ne zasluži nič, naj raje poravna škodo ki jo je in jo še vdno trpi družina otroka, ki......Pregovor pravi: vse se vrača, vse se plača....
4.11.2012Ocenifebica 
Ati, stojim ti ob strani in verjamem, da nisi želel tega. Nisi si našel dobrih in iskrenih prijateljev, samo izkoriščali so tvojo dobroto na koncu pa so ti zarili nož v hrbet...Ne glede na vse bom vedno na tvoji strani... Tega se zavedaj!!!!!!!!!
4.11.2012Ocenifebica 
Vidva, pa če imata kaj pameti, pazita kaj govorita...Denarja ne bosta nikoli videla in pila ter se delala norca na račun mojega očeta... Vse zahvale pa gospodu Jože Jožefu, kajti on je edini, ki je mojega očeta podprl in se zavzel zanj...Zelo sem mu hvaležna...Malo takšnih ljudi.
4.11.2012Ocenifebica 
Vsi drugi ste pa navadni p..... in p...., z C.M. na čelo, pa takšna partnerka....Sama si ga spravila tako daleč...Upam, da se ti trikrat vrne...
4.11.2012Ocenifebica 
Ti Alcatraz pa ne misli da boš igral šah in imel pri sebi kakšen pipec, ker naj bi to pomenilo grožnjo...Pa sej tam v Sevnici ste vsi bolani in nori...Da vas ni sram , da se smejite na račun takšne zgodbe in razmišljate o tem kako boste proslavili njegovo sodbo....Malo se zamislite kaj govorite, da se tudi vam v prihodnosti ne bo zgodilo kaj podobnega...Nikoli ne veš kje te čaka.....
4.11.2012OceniAlcatraz 
febica, ne ropotaj in čvekaj zdaj, ko šah igram; me boš razživcirala, pa bom še kakšno neumnoost naredu..., pol pa lahku še u peku pridem! V Alcatrazu igramo po notranjih nepisanih pravilih..kakšna febica bi tukej sicer prav pršla, a čist za kej druzga kot pravila določat

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava