Letos 600 študentov in prvi doktor

2.10.2012 | 17:15

(Foto: B. B.)

(Foto: B. B.)

Direktorica URS Damjana Miklič Milek (Foto: B. B.)

Direktorica URS Damjana Miklič Milek (Foto: B. B.)

Novo mesto - Župan mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je včeraj, na prvi dan novega študijskega leta, sprejel dekane treh fakultet in visoke šole, ki so nastale v okviru Univerzitetnega in raziskovalnega središča Novo mesto (URS). Kot je povedala direktorica URS-a Damjana Miklič Milek, so taki sprejemi v univerzitetnih mestih nekaj običajnega, upa pa, da bo postal tradicionalen tudi pri nas.

Na omenjenih fakultetah bo v novem šolskem letu študiralo okoli 600 do- in podiplomskih študentov. Kakih 300 na Fakulteti za informacijske študije (FIŠ) ter po 150 na Fakulteti za industrijski inženiring (FINI) in Fakulteti za organizacijske študije (FOŠ). Slednja bo, kot vse kaže, tudi prva od novomeških fakultet, ki bo predvidoma že v začetku prihodnjega leta promovirala prvega doktorja znanosti. Študentski vrvež doslej ni zajel le Visoke šole za upravljanje s podeželjem, ki jo letos čaka naloga pridobitve akreditacije za izvajanje študijskega programa.

Kot je v svojem nagovoru povedala Mikličeva, »se bomo o ustanovitvi univerze pogovarjali, ko bomo nanjo pripravljeni,« podobno, da naj univerza zraste iz želje po združevanju, pa menijo tudi dekani, pri čemer ni nobenega razloga, kot je poudaril dekan FOŠ-a Boris Bukovec, da se že zdaj ne bi obnašali kot univerza.

Da je za resne pogovore o univerzi še prezgodaj, je po pogovoru z dekani ocenil tudi župan Muhič, ki je zbranim zagotovil, da bo občina še naprej hranila prostor v Drgančevju za potrebe bodočega kampusa, a bo na samo gradnjo potrebno počakati na boljše čase.

Več o težavah, s katerimi se srečujejo dekani fakultet, in pomislekih glede kakovosti študija v Novem mestu, pa v četrtek v Dolenjskem listu.

Boris Blaić

Galerija

Komentarji (1)

3.10.2012Ocenigogi 
Ja to me pa na nekaj spominja. Predsednik gospodarske zbornice pa ima baje samo višjo šolo in vodi doktore ter ostalo stroko? Kako gre že tisti vic? Mogoče se motim?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava