ostali športi

Pilijo formo pred domačim turnirjem

4.10.2012 | 11:05 | B. B.

Foto: arhiv Lapego

Foto: arhiv Lapego

Mirna - Po uspehih na prvih tekmovanjih v novi badmintonski sezoni so oči mladih igralcev in predvsem vodstva Badmintonskega kluba Mirna uprte v največji organizacijski zalogaj – 18. TEM Slovenia Junior & Youth International, ki se bo začel čez natanko dva tedna.

Mladi badmintonisti so na prvih letošnjih tekmovanjih pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije uspešno prebili led, minuli konec tedna pa so bili trije Mirnčnani na mednarodnem turnirju blizu Luzana v Švici. V kategoriji do 19 let, ki šteje za evropsko jakostno lestvico, je nastopil Mitja Šemrov, ki se je med dvojicami skupaj z Avstrijcem Rebhandlom prebil do četrtfinala. V kategoriji do 17 let pa sta nastopila Ema Cizelj in Žan Laznik - Žan je med posamezniki in dvojicami izpadel v četrtfinalih, Ema pa je med dvojicami izgubila v četrtfinalu, med posameznicami pa v osmini finala. Naslednji mednarodni turnir, na katerem bodo med drugimi tudi Mirnčani preizkusili svojo spretnost obvladovanja perjanice, se bo začel jutri v Poreču na Hrvaškem.

Sicer pa bodo ljubitelji najhitrejše igre z žogico na svetu prišli na svoj račun med 18. in 21. oktobrom, ko bo na Mirni (in v Trebnjem) mednarodni badmintonski turnir, 18. Slovenia TEM Junior & Youth International 2012. Na turnirju bo nastopili več kot 300 badmintonistov, ki bodo tekmovali v kategorijah do 11, do 13 in do 15 in do 19 let.

Tudi letos bo mirnski turnir del serije tekmovanj pod okriljem Evropske badmintonske zveze in bo v kategoriji do 19 let štel za evropsko in svetovno mladinsko jakostno lestvico. V tej kategoriji je prijavljenih 108 igralcev iz 11 držav.

"Bo pa konkurenca kar precej močna, saj prihajajo tudi predstavniki držav, ki krojijo evropski badmintonski mladinski vrh. Tudi od slovenskih predstavnikov pričakujemo dobre uvrstitve, dobre rezultate, predvsem od Ljubljančanke Kaje Stankovič in domačina Mitje Šemrova. Prav tako kakšen dober rezultat lahko doseže kdo od mlajših, kjer imam v mislih predvsem naše mlade Mirnčane," pravi direktor turnirja Dušan Skerbiš ml., sicer tudi nekdanji glavni trener BK Mirna.

Zvočni zapisi

Dušan Skerbiš ml. o konkurenci v badmintonu v kategoriji do 19 let

‹ nazaj

Galerija (4)

badminton 01
badminton 02
badminton 03
badminton 04

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava