Potuj z menoj …

30.11.2012 | 14:00

Potuj z menoj …
Potuj z menoj …

Novo mesto - Tokrat smo se učenci in učitelji osnovni šoli Dragotina Ketteja predstavili malo drugače, zunaj šolskih zidov. V kulturnem centru Janeza Trdine smo vedno hodili kot obiskovalci, zdaj pa smo bili nastopajoči! Veliko je bilo dela, priprav, vaj, tudi vznemirjenja in nestrpnega pričakovanja. Prvo predstavo smo odigrali v sredo, 28. novembra, še dve predstavi pa v četrtek, 29. novembra. Vse tri dvorane so bile razprodane!

S svojimi prijatelji je naša mravljica Mila popeljala obiskovalce v Mravljično deželo, kjer vsak dela to, kar zna, kjer si pomagamo in ne iščemo napak. V treh predstavah je nagovorila skoraj tisoč obiskovalcev! Ogledali so si nas učenci šol s prilagojenim programom s celotne Dolenjske regije in iz Ljubljane, varovanci Varstveno-delovnega centra, otroci vrtca Pedenjped in Ringaraja, učenci osnovnih šol iz Novega mesta, Mirne Peči, Podzemlja in Starega trga.

A z našimi nastopi še nismo končali. Že prihodnji teden bomo gostovali v osnovni šoli Žužemberk, v januarju pa še v Kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice, Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju in Kulturnem centru Semič.

Predstava je v celoti delo naših učiteljev, od zgodbe do avtorske glasbe. Literarna predloga je zgodba učiteljice Hede Kastelic, učiteljica Darinka Pirc pa je napisala scenarij in glasbeno spremljavo. V njej nastopa večina učencev in učiteljev naše šole.

Sredino predstavo so si ogledali tudi podžupan MO Novo mesto Franci Bačar, direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na Ministrstvu za šolstvo Alen Kofol, veliko predstavnikov iz Krke, vodja razvojne ambulante v ZD Novo mesto dr. Dijana Majstorovič in mnogi drugi.

Počutili smo se kot pravi igralci, ko smo stali na odru pod žarometi. Verjamemo, da so uživali tudi naši obiskovalci in da so domov odnesli pomembno sporočilo: Pomagajmo si in bodimo prijatelji!

Učenci in učitelji OŠ Dragotina Ketteja

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava