FOTO: Nova šola in vrtec v Mirni Peči

22.12.2012 | 08:40

FOTO: Nova šola in vrtec v Mirni Peči
FOTO: Nova šola in vrtec v Mirni Peči

Mirna Peč - Zadnji šolski dan pred božično-novoletnimi počitnicami je bil za 258 učencev OŠ Toneta Pavčka in 148 otrok Vrtca Cepetavček iz Mirne Peči prav poseben, najprej zato, ker je bil to prvi dan, ki so ga preživeli v novih prostorih, kot drugo pa je včeraj popoldne potekala slovesna otvoritev, na kateri so nastopili pravi vsi. Čeprav je bilo mrzlo in so med prireditvijo naletavale snežinke, je bilo zbranim toplo pri srcu in mnogi od njih so kasneje povedali, da sta nova šola in vrtec najlepše božično darilo Mirnopečanom.

Slovesnost je potekala v duhu pesmi Toneta Pavčka, zbrane pa so nagovorili: župan Andrej Kastelic, ravnatelj Danijel Brezovar, sekretarka na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Mojca Škrinjar ter Pavčkova hči Saša Pavček, ki se je Mirnopečanom zahvalila, da so novo šolo poimenovali po njenem očetu.

J. A.

Galerija

Komentarji (3)

22.12.2012OceniOpazovalec 
Lepa pridobitev v teh težkih časih: minister zanjo nima časa...škoda! no je pa Škrinjarjeva povedala par neokusnih prav na račun nas šolnikov.Žalostno, da nimajo politiki takega kovac kaj bolj vspodbudnih besed...
22.12.2012OceniFonzi 
Ej, saj nekaj dobrega v teh dobrih časih!!Bravo
22.12.2012OceniBreza 
...mali pa je vroč,verjetno ga je še kaj grelo od prejšnjega dne.:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava