FOTO: Zbrali kar 2,3 tone oblačil, šolskih potrebščin, igrač

14.1.2013 | 10:00

FOTO: Zbrali kar 2,3 tone oblačil, šolskih potrebščin, igrač

Novo mesto - V Novem mestu oziroma na Dolenjskem deluje več dobrodelnih klubov: Lions klub, njihov podmladek Leo in Rotary klub Novo mesto. Vsak se po svojih močeh trudi pomagati pomoči potrebnim, tokrat pa so se odločili, da združijo moči, saj bodo tako še uspešnejši. Tako so pripravili dobrodelno akcijo zbiranja rabljenih oblačil in igrač. Zbiralna akcija je na Cikavi v prostorih Tabakuma potekala dve soboti zapored, prvič so zbrali 120 kilogramov oblačil in dve rabljeni televiziji, minulo soboto pa je akcija presegla vsa pričakovanja.

FOTO: Zbrali kar 2,3 tone oblačil, šolskih potrebščin, igrač

Med okoli 2,3 tone darovanih stvari, ki bodo pomoči potrebnim še kako prišle prav, je veliko perila, tudi otroškega, za katerim je največje povpraševanje, pa oblačil vseh številk, obleke, puloverji, bunde, vse za prihajajoče mrzle dni, obutev, odeje, posteljnina, igrače in tudi nekaj šolskih potrebščin.

Ob zaključnem pregledu darovanega organizatorji niso mogli skriti navdušenja in hvaležnosti do vseh, ki se jih je prošnja po pomoči dotaknila in so pripeljali del tistega, kar morda ne potrebujejo. Delovni člani vseh treh klubov so vse vzorno sortirali po namembnosti in številkah, zapakirali in zdaj čaka za nadaljnjo predajo, ki se bo zgodila že ta teden, pri tem pa bo pomagalo Območno združenje Rdečega križa Novo mesto.

Dragi darovalci, hvala v imenu vseh tistih, ki jim bo v vaših oblačilih toplo, pa tudi tistih, ki se bodo razveselili zvezkov in še posebej malčkov, ki ste jih osrečili z igračami!

T. J. G.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava