Robert Renner v Lyonu izboljšal rekord Jureta Rovana

11.2.2013 | 08:40

Jure Rovan (Foto: arhiv DL)

Jure Rovan (Foto: arhiv DL)

Lille - Slovenski atlet Robert Renner je na dvoranskem mitingu v francoskem Lyonu postavil nov slovenski rekord v skoku s palico. Atlet celjskega Kladivarja je preskočil 562 cm, rekordni dosežek brežiškega skakalca Jureta Rovana pa izboljšal za centimeter.

Renner je nosilec zlate kolajne s svetovnega prvenstva za mlajše mladince, ki je bilo v francoskem Lillu leta 2011. "Glede na moje ogrevanje je bila potem tekma zelo dobra, saj bi bil lahko zelo zadovoljen s preskočeno začetno višino. Ogrevanje sem začel prvi in ga končal zadnji. Napravil sem kar deset polnih zaletov, vendar nikakor nisem prišel do pravega začetka in tudi palice nisem vbodel. Nato pa sem tekmo začel, kot da teh težav sploh ne bi imel. Zaradi vsega pred nastopom sem začel skakati že na višini 5,04 m. Potem sem zaradi suverenega začetka izpustil 5,19 m in višino 5,34 m preskočil v drugem poskusu," je začetek tekme opisal Renner.

"Naslednja višina, 5,44 m, ni bila velika ovira in sem jo zmogel v prvem poskusu. Tu sem že začel čutiti, da bo danes šlo zelo visoko. Nisem se zmotil, saj sem 5,54 m preskočil v prvem poskusu in imel kar nekaj prostora še med telesom in letvico. Nato sem 5,62 m skočil v tretjem skoku. To je bil skok, ki sem ga čakal že dolgo. Čeprav se je letvica zatresla, je bilo zadovoljstvo ob dosežku nepopisno. Glede na to, da je običajno na tekmah moj trener, tokrat pa ga ni bilo, je bila to nova dobra izkušnja za naprej. Pomagal mi je kolega iz Španije in pa polna dvorana gledalcev. Mislim, da sem zdaj resnično že zelo dobro pripravljen za dvoransko evropsko prvenstvo, saj dosegam višine, ki vodijo v finale," je pojasnil Renner.

STA, M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava