Adria Mobil: Čim prej do novih izdelkov za kupce

25.2.2013 | 15:10

Foto: BDG)

Novo mesto - V noči s sobote na nedeljo je v Adrii Mobil prišlo do hude nesreče, kot smo že poročali, saj se je pod težo snega porušila sončna elektrarna in pri tem uničila večje število gotovih izdelkov, ki so bili pripravljeni za prodajo. 

Tudi danes glavna direktorica podjetja Sonja Gole o dogodku ni mogla povedati veliko novega. Potrdila pa je, da po nesreči poteka preiskava o tem, zakaj je do tega dogodka prišlo, saj je Adria Mobil takoj po ugotovitvi škode obvestila policijo in inšpekcijo ter zaščitila območje, da bi preprečila nadaljnjo škodo.

Policija je že včeraj zasegla obsežno dokumentacijo, s preiskavo prizorišča nezgode pa bo nadaljevala, ko bo sneg skopnel in bo delo varno, kot je danes za STA povedal tiskovni predstavnik policijske uprave Novo mesto Robert Perc.

Kot je dejala Goletova, so elektrarno zgradili pred dobrim letom. "Celoten postopek gradnje objekta je tekel skladno z vsemi veljavnimi predpisi in gradbenimi uzancami, pridobili smo gradbeno dovoljenje, izvedli dvakratno revizijo celotnega projekta in najeli tudi dva nadzornika, ki sta poleg izvajalca skrbela za kakovostno izvedbo objekta. S projektom smo želeli izkoristiti naravne vire električne energije in hkrati zagotoviti pokriti prostor za skladiščenje gotovih izdelkov. Z njim naj bi izdelkom zagotovili večjo varnost pred vplivi narave, na koncu pa se je pokazalo, da smo prav zaradi teže snega imeli še dodatno škodo," je danes sredi dneva poudrila Goletova.

Objekt je sicer zavarovan pri izvajalcu za dobro izvedbo del, Adria Mobil ima tudi tri- oz. desetletno garancijo za funkcionalnost objekta, poleg zavarovanj, ki jih ima izvajalec, pa ima objekt zavarovan tudi Adria.

Kot smo izvedeli danes, je bilo glavni izvajalec del in za Adrio tudi edini pogodbeni partner podjetje Hidria, tako da so vsi podizvajalci odgovorni njemu. Adria je imela, kot rečeno, le dodatni pogodbi z nadzornikoma, da bi zagotovila še večjo odgovornost, kakovost in varnost.

V nesreči je bilo za več milijonov evrov škode, a da bi jo natančno ugotovili, morajo natančno popisati poškodovanost vseh 243 gotovih izdelkov, prikolic, avtodomov in vanov, kolikor jih je bilo skladiščenih pod elektrarno. Prav ti izdelki so bili prvi namenjeni končnim kupcem, zato bo novomeška tovarna zdaj poskušala prilagoditi proizvodni proces in čim prej kupcem zagotoviti nove izdelke.

B. Dušič Gornik

Galerija

Komentarji (3)

25.2.2013Ocenikren 
geniji podgurski
25.2.2013Ocenidelavec 
Sobota ponoči..............................................
26.2.2013Ocenidrummer 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava