FOTO: Na 14. novomeškem teku skoraj 600 tekačev

7.4.2013 | 20:50

Fotografije: T. J. G.

Fotografije: T. J. G.

Zmagovalec teka na 8 kilometrov Davorin Cimermančič

Zmagovalec teka na 8 kilometrov Davorin Cimermančič

Novo mesto - Danes popoldne je v Novem mestu potekal tradicionalni 14. novomeški tek, ki šteje tudi za pokal Dolenjskega lista in ki se ga je letos udeležilo res veliko tekačev. Na 8-kilometrsko progo se je podalo 217 tekačev in tekačic, množična je bila udeležba tudi na teku za delavske športne igre, teklo pa je tudi veliko mladih tekačev, ki so se pomerili na krajših progah in v štafetnih tekih, tako da je bilo skupno število vseh, ki so danes tekli, blizu 600. Organizatorji (Atletski klub Novo mesto v sodelovanju z Agencijo za šport in mestno občino Novo mesto) so poskrbeli, da je vse potekalo kot mora, le vreme ni bilo najbolj podobno pomladanskemu.

FOTO: Na 14. novomeškem teku skoraj 600 tekačev

Na tem mestu navajamo le najboljše na daljši preizkušnji. Prvi je skozi cilj pritekel Davorin Cimermančič (AK Krka) s časom 26,15 minute, drugi je bil Sebastjan Puš (AK Krka, čas 26,53), tretje mesto je zasedel Matjaž Pregrat (AK Krka, čas 27,49), četrti pa Bojan Vidmar (DTP Trebnje, čas 28,16).

Med ženskami je prva skozi cilj pritekla 13-letna Karin Gošek (AK Sevnica, s časom 29,35), ki je bila v skupni konkurenci deveta, druga je bila Petra Race (AK Radovljica, čas 32,55), tretja Breda Škedelj (AK Krka s časom 33,23), četrta pa njena klubska kolegica Tara Pleško.

Nekaj utrinkov s prireditve si lahko ogledate v galeriji, vsi rezultati pa so na spletni strani novomeškega teka.

T. J. G.

Galerija

Komentarji (3)

8.4.2013OceniTekma 
"Nekaj utrinkov"? Je že kdaj kje kak časopis objavil toliko fotografij s tekaškega dogodka? Uau ...
8.4.2013Ocenipredstavitev 
To je internetni časopis in ne papir, pa to ni problem glede števila fotografij. Samo tako naprej ga. T.J.G. Lepa in popolna predstavitev. Vsak, ki je sodeloval, ima o tem dokaz. in prav je tako.
8.4.2013Ocenibralec 
Odličen prispevek in galerija!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava