9. mednarodni folklorni festival Slofolk - povorka in koncert Mostec

28.4.2013 | 13:45

V Posavju bomo gostili festival v nedeljo, 28.aprila, in sicer s prireditvami na Mostecu, na Impoljci in zvečer na gala koncertu v Artičah. Na festivalu se bodo predstavile folklorne skupine iz Slovaške, Romunije, Srbije, Italije in Slovenije. Na koncertih bodo skupine predstavljale svoje ljudsko izročilo, plese, glasbo, petje in običaje ter nam tako približale tudi življenje drugih narodov. Po vsakem koncertu bodo tudi družabni večeri, kjer se bodo lahko vsi udeleženci zabavali, navezovali stike in se dogovarjali za medsebojne izmenjave. Vsaka skupina bo dobila priložnost, da pokaže ostalim udeležencem družabne igre in plese. Cilj festivala je kulturno zbliževanje narodov Evrope, druženje mladine različnih narodov ne glede na verske, etnične in druge razlike.

Artiče

Vljudno vas vabimo  na ogled gala prireditve  9. Mednarodnega folklornega festivala  SloFolk 2013 dne  28. aprila ob 19. uri v Prosvetnem domu v Artičah

Mostec

Pod okriljem festivala Slofolk 2013 pa bo tudi popoldanska prireditev »V nedeljo pri brodu« na Mostecu, kjer bodo nastopile folklorne skupine iz Slovaške, Srbije in Slovenije s pričetkom ob 13.45 s povorko folklornih skupin in s predstavitvenim koncertom ob 14.uri.

Pod lipo ne bo manjkalo pijače, Brod pa bo v času koncerta vozil po polovični ceni. Vljudno vabljeni na Mostec.