Društvo Novo mesto tudi v evropske projekte

12.5.2013 | 15:30

Tomaž Golob, novi predsednik Društva Novo mesto. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Društvo Novo mesto bo naslednja štiri leta vodil nov predsednik - krajinskega arhitekta Mitjo Simiča je na čelu društva zamenjal umetnostni zgodovinar Tomaž Golob, ki je v svojem programu poudaril sodelovanje društva z drugimi sorodnimi društvi in skupaj z njimi tudi v okviru evropskih projektov, konkretno je s tem mislil predvsem na novomeško Društvo za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD), ki ima obilo izkušenj pri sodelovanju v različnih evropskih projektih, a je usmerjeno ožje predvsem na socialno področje, medtem ko Društvo Novo mesto posega tudi na druga področja. Prav pred kratkim sta prav Simič in Golob tako že sodelovala na eni od delavnic v Avstriji.

Ob tem želi novi predsednik nadaljevati prizadevanja Društva Novo mesto za meščanom bolj prijazno mesto. Žal v društvu ugotavljajo, da se mestne oziroma občinske oblasti ne odzivajo na pobude in pripombe, ki jih daje Društvo Novo mesto, oziroma, da jim prisluhnejo in tudi kdaj kaj obljubijo, a se potem prav nič ne zgodi.

Eden od pomembnih projektov, v katerega pa je občina že vključila tudi člane Društva Novo mesto, je proslava 650-letnice Novega mesta. Častitljiv jubilej je priložnost, da Novo mesto opozori na svoj pomen tako v pokrajinskem kot tudi širšem, slovenskem prostoru, obenem pa dobi tudi nekaj trajnega, kar bi izboljšalo kakovost življenja v mestu.

Društvo Novo mesto je na občnem zboru dobilo tudi nov upravni odbor, v katerem so med drugim tudi upokojeni odvetnik in dolgoletni predsednik društva Tone Škerlj, ravnateljica Osnovne šole Grm Sonja Simčič, direktor Dolenjskega muzeja Zdenko Picelj, upokojeni novinar in publicist Marjan Moškon, direktorica kadrovske službe v Adrii Mobil Mojca Novak, upokojena ekonomistka Joža Miklič in dosedanji predsednik Mitja Simič.

Pred začetkom občnega zbora je članom društva direktorica Razvojnega centra Novo mesto Mojca Špec Potočar predstavila oblike, možnosti in načine sodelovanja v evropskih projektih v novem obdobju.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava