FOTO: Obnovili trim stezo

13.7.2013 | 12:05

Po trim stezi je zbrane vodil profesor športne vzgoje Gregor Grad. (Foto: M. Ž.)

Trak sta prerezala v.d. direktorice občinske uprave Dolenjske Toplice Majda Gazvoda in občinski svetnik Jože Pavlin.

Dolenjske Toplice - Z včerajšnjo otvoritvijo obnovljene trim steze v Dolenjskih Toplicah, začetkom tridnevnega vseslovenskega srečanja naturistov v Malem raju v Dolenjem Polju in večernim koncertom zasedbe Party boys na ploščadi pred KKC-jem se je začelo praznovanje letošnjega občinskega praznika, ki bo trajalo do nedelje, 28. julija. Prva trim steza je bila v Dolenjskih Toplicah postavljena pred okoli 40 leti, tako da Dolenjske Toplice veljajo za kraj z eno izmed najstarejših trim stez v Sloveniji.

Zasnovana je krožno, s startom in ciljem na istem mestu, dolga 1200 metrov in ima 10 postaj s 17 gibalnimi vajami. Poteka po gozdu in je označena z belo-zelenimi markacijami in smerokazi. Trak na začetku trim steze, ki je topliško občino stala 8000 evrov, sta prerezala v.d. direktorice občinske uprave Dolenjske Toplice Majda Gazvoda in občinski svetnik Jože Pavlin.

»Vesel sem, da je občina nekaj denarja namenila tudi za sprostitev ljudi. Vsa dobljena energija nam bo pomagala k premagovanju tegob in težav današnjega življenja. Z veseljem na progo!« je Pavlin povabil zbrane na progo, Gazvodova pa je dodala, da želi, da bu predvsem domačini progo čim večkrat koristili, saj pomeni tako krepitev duha kot telesa.

Zbrane je po progi nato popeljal in na vsaki postaji prikazal različne vaje profesor športne vzgoje Gregor Grad.

M. Ž.

Galerija

Komentarji (3)

13.7.2013Ocenih20 
Končno, res. Sem se že dolgo spraševal, kdaj mislijo obnoviti to stezo, ker je res super. Upam, da jo bodo redno vzdrževali in da ne bo doživela enake usode kot prejšnja.
14.7.2013Ocenidamjan 
danes sem jo preizkusil,super in čestitke
15.7.2013Ocenimiro 
Vsaka čast.

Komentiraj prispevek