FOTO: Noč na Krki

1.9.2013 | 08:15

Novo mesto - Včeraj je na Loki potekala tradicionalna prireditev Noč na Krki, katere bistvo je bilo že od nekdaj druženje in zabava za meščane ob in na reki Krki. Tako je bilo tudi tokrat, nekaj poletnega utripa, od promenadnega koncerta Novomeške godbe in nastopa mažoretk iz kluba Takt do tekmovanja v čolnarjenju, izdelovanja papirnatih čolničkov in spuščanja lučk, ki jih je bilo letos precej manj kot prejšnja leta, ponujamo v galeriji. V večernem delu prireditve smo zabeležili tudi podelitev priznanj zmagovalcem Belega teniškega turnirja.

Posebno priznanje je prejela gostilna Prepih, ki se razvija v center za različne priložnosti in kjer po besedah direktorja novomeškega Zavoda za turizem Iva Kuljaja dobro delajo, a malo govorijo.

Meščane so zabavali novomeški kantavtorji in Kok band.

I. N.

Galerija

Komentarji (11)

1.9.2013Ocenimilan 
Priznanje bi morala dobiti Gostilna Jakše, ne pa Prepih. Prepih je navadna industrijska hrana, pri Jakšetu pa lahko okusiš jedi naših babic. Če nekdo postavi igrala pred gostilno, to še ni dogodek za posebno priznanje.
2.9.2013OceniPeter-2 
Glasba bi morala biti primerna za dolenjsko dušo (narodnozabavna), zato smo pobegnili, še preden so začeli igrati, če se temu lahko tako reče!!!
2.9.2013Oceninn 
Bilo kuda, narodnjaki svuda :)
2.9.2013Ocenikar en  
Največje legende tisti na čolnu k so kurili ogenj res vsaka vam čast !!!
2.9.2013Oceniizmet 
Peter-2, drugič pa sploh ne hodi več v mesto, da bomo ostali lahko poslušali glasbo za nedolensko dušo. Veselico imate pa na periferiji vsak teden, pa se tam nasiti s tistimi vrhunskimi ritmi.
2.9.2013Ocenikar en 
Kdor se hoče zabavat se lahko pri takšni ali drugačni glazbi, kdor je pa celo življenje nezadovoljen mu pa ni pomoči. Vedno pa je treba kritizirat to pa smo mi slovenci. Ljudje ali lahko greste na eno prireditev in se enkrat malo poveselite in ne samo kritizirate ???
2.9.2013Oceniadijo 
ej izmet, dej d se ne boš užgau od meščanstva - me res zanima, če maš vsaj za en rod nazaj korenine u mejst, drgač pa na (po tvoje) periferiji žuramo tako na narodnjake, kot tudi na koke in če hočeš, tudi rok komade - pa ti lahko iz prve roke potrdim, da so po pravilu tisti (izvajalci) na "periferiji" v veliki meri kvalitetnejši ali če hočeš "šopajo" bolj vrhunsko, kot tisti u mejst. Drgač pa, povabljen kej u pudgurje (da se prepričaš) - če ti ni izpod meščanske časti ...........
2.9.2013Ocenimiha 
Tisti k so mel ogenj na čolnu so mel tud radio pa so se zabaval. Bravo !
2.9.2013OceniNMKM 
To je kvazimeščanskamalomešanagasilskaveselica, ki je nastala iz sicer lepe prireditve Noč na Krki. Škoda, da se organizatorji vsaj malo bolj ne potrudijo pri izboru izvajalcev in pripravi programa. Najslabše domače viže bi bile še vedno primernejše kot slabo preigravanje jugo nostalgije.
2.9.2013OceniVinko 
Vprašanje koliko je NM sploh še mesto, ker meščanov v bistvu ni več oz. so stari 70 let in več. Vse ostalo so prišleki iz vseh vetrov. Temu primerna je tudi težnja po oberkrajnerski sceni na vsakem vogalu in pluvanje še po tistih parih prireditvah ki niso take.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava