Glas mladih: zmagali Viviana, Žan in Ice on Fire

24.11.2013 | 07:50

Ice on Fire (Foto: BDG)

Črnomelj - Glas mladih, prireditev, ki so jo mladi v Črnomlju zastavili že davnega leta 1978,  je tudi letos postregla z zanimivimi mladimi pevci in glasbeniki. Organizator, ZIK Črnomelj, je v petek pripravil osnovnošolski Glas mladih, sinoči pa še Glas mladih za pevce in skupine od 15 do 30 let. Na oba večera so se uvrstili mladi, ki jih je že pred tem na avdiciji izbrala strokovna komisija v sestavi: Alenka Gotar, Miha Guštin-Gušti, Zmago Šmon, Rudi Vlašič in Jernej Zajc. Ti so izbrali tudi voditeljici osnovnošolskega večera - Galo Margito Štiglić in Žano Florjanič, obe iz Brežic. V vseh treh kategorijah so najboljše tri izbirali člani strokovne komisije in občinstvo. Glasovi strokovne komisije so prispevali 60 odst. celotne ocene, glasovi občinstva pa 40 odst.

Na osnovnošolskem Glasu mladih so peli: duet Ivona in Lara iz Rogaške Slatine, duet Martina in Morena Olić iz Brežic, Neža Zevnik iz Celja, Nina Pahor Oberman iz Metlike, Viviana Kukar s Hrasta pri Jugorju, Nikita Galuh Kapušin iz Metlike,  Nina Mikunovič iz Čenomlja, Maša Koritnik iz Velenja, Sara Lamprečnik iz Šoštanja, Barbara Pavlič iz Lukovice, Maša Kozan iz Prbincev pri Adlešičih, Tinara Šuštarič iz Novega mesta in. Špela Hribar iz Domžal. Tako komisija kot tudi občinstvo je v petek največ glasov prisodilo Viviani Kukar, komaj dvanajstletni mladi pevki s Hrasta pri Jugorju, učenki 7. razreda OŠ Metlika, ki že od 7. leta obiskuje glasbeno šolo Andreja Bajuka, kjer se uči igranja na klaviatur in solo petja. Tretje leto poje tudi pri šolskem pevskem zboru Cantabile. Lani je bila na Glasu mladih osnovnošolcev druga, letos pa je s pesmijo Run (Leona Lewis) zmagala. Drugo mesto je pripadlo Barbari Pavlič iz Lukovice in tretje Nini Mikunovič iz Črnomlja.

Viviana Kukar (Foto: BDG)

Na sinočnjem delu festivala za starejše pevce (15 do 30 let) so sodelovali: Ksenija Šašek iz Zajčjega vrha pri Stopičah, Aleksandra Matan iz Mengša, Sandra Erpe iz Straže, Nika Plantan iz Vavte vasi, Žan Ograjšek iz Trebnjega, Erika Kralj iz Boršta pri Gradcu, Viktorija Hajduk iz Črnomlja, Eva Virc iz Novega mesta. Zmagovalec v tej kategoriji je postal Žan Ograjšek iz Trebnjega. S petjem in kitaro se je predstavil z avtorsko skladbo Najdi. V gimnazijskih letih je s sošolci ustvarjal v zasedbi Dneeb, zadnjih nekaj let pa poje tudi v MPZ Pomlad. Drugo mesto si je pripela kantavtorica Erika Kralj iz Boršta (Gradac - Metlika), ki je ob kitari pela Poleti kot ptica v nebo. Tretjega mesta se je veselila Sandra Erpe iz Drganjih sel pri Straži (All I could do was cry), ki je pred kratkim izdala prvi singl - Kot v ognju papir.

Žan Ograjšek (Foto: BDG)

Za nastop na Schengenfestu 2014 so se potegovale štiri glasbene skupine: Evfoniks, High 5 iz Litije, Eni od sedmih milijard (EO7M) iz Novega mesta in Ice on Fire iz Novega mesta. Zmagala je skupina Ice on Fire, ki sta jo sta pred enim letom ustanovila sošolca iz tehniške gimnazije Novo mesto Amadej Papež in Janez Janežič, njegov prijatelj Nejc Godec iz višjega letnika in mlajša, takratna osnovnošolka, Anja Mikulan. Skupaj so začeli preigravati lahke punk rock komade in se prijavili na tekmovanje Droogstock 2013, od koder so odnesli nagrado za najboljšo vizualno predstavitev. Sledilo je nekaj nastopov po lokalih in na moto zboru. Z natečajem Posnemi mi singel so posneli svojo prvo avtorsko pesem Bolečina. Skupina je posnela že tudi svoj drugi komad z videospotom.

B. D. G. (foto: BDG, petek T. Urh)

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava