kultura

FOTO: Odprli razstavo Spol: Ž

14.2.2014 | 17:00 | J. A.

Foto: J. A.

Foto: J. A.

Razstavo je odprl župan občine Mokronog-Trebelno Anton Maver. (Foto: J. A.)

Razstavo je odprl župan občine Mokronog-Trebelno Anton Maver. (Foto: J. A.)

Trebnje - V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje so sinoči odprli razstavo z naslovom Spol: Ž, v katero je avtorica, kustosinja trebanjske galerije Andrejka Vabič Nose, vključila dela 69 ustvarjalk. Tri od njih so se udeležile tudi včerajšnje slovesnosti -  Olga Kolar, Darja Lobnikar Lovak in Jožica Škof. Na ta način so se v Trebnjem pridružili aktivnostim v okviru evropskega leta usklajevanja družinskega in poklicnega življenja, razmisleku o vlogi ženske v družini in družbi.

"Razstava nam ponuja vpogled na dosežke žensk - samorastnic, katerih ustvarjalnost sega od začetkov 20. stoletja do današnjih dni. Prihajajo iz različnih dežel, časovnih in družbenih okolij, imajo različne interese in so različno izobražene, skupna pa jim je naivna umetnost," je med drugim dejala direktorica CIK Trebnje Patricija Pavlič.

Razstavo je odrl župan občine Mokronog - Trebelno Anton Maver, zbrane pa je nagovorila tudi trebanjska podžupanja Nada Pepelnak. Za izjemen glasbeni program sta poskrbela Kristina Gregorčič (kljunasta flavta) in Mitja Jeršič (harmonika).

Razstava bo na ogled do 11. maja 2014.

‹ nazaj

Galerija (24)

spol001
spol002
spol003
Nada Pepelnak
spol005
spol006
Kristina Gregorčič
Patricija Pavlič
Andejka Vabič Nose
Olga Kolar
Darja Lobnikar Lovak
Jožica Škof
Mitja Jeršič
Anton Maver
spol019
spol020
spol021
spol022
spol023
spol028
spol029
spol030
spol031
spol032

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava