Krevs z državnim rekordom drugi na Balkanu

23.2.2014 | 19:00

Mitja Krevs med razglasitvijo izidov v teku na 1500 m.

Ekipa AK Krka v Istanbulu (od leve): Gregor Kokalović, Andrej Poljanec, Andrej Jeriček (trener), Mateja Drobnič in Martin Gradišek. (Foto: AK Krka)

Novo mesto - Slovenski atleti so v stari državi redno nastopali na balkanskih atletskih igrah, ki so jih sredi osemdesetih pripravili tudi v Ljubljani, konec minulega tedna pa so se tekmovanja atletov z balkanskega polotoka udeležili prvič po osamosvojitvi. Dvoranske atletske tekme so tokrat pripravili v Carigradu, kjer so se Slovenci veselili zmage Marine Tomič v teku na 60 m z ovirami, Mirnopečan Mitja Krevs pa je v teku na 1500 m s časom 3:43,73 popravil lastni državni rekord (3:44,18) in osvojil drugo mesto.

Od dolenjskih atletov sta medaljo (bron) osvojila tudi Martin Gradišek (Krka) v troskoku in Andrej Poljanec (Krka) v skoku ob palici, Gregor Kokalovič je bil na 60 m  šesti, Mateja Drobnič pa je bila v skoku ob palici peta.

Tekmovanje je ekipno - med moškimi je zmagala Turčija, Slovenija je bila osma, med dekleti je zmagala Romunija, Slovenija pa je bila četrta.

I. V.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava