atletika

Krevs z državnim rekordom drugi na Balkanu

23.2.2014 | 19:00 | I. V.

Mitja Krevs med razglasitvijo izidov v teku na 1500 m.

Mitja Krevs med razglasitvijo izidov v teku na 1500 m.

Ekipa AK Krka v Istanbulu (od leve): Gregor Kokalović, Andrej Poljanec,  Andrej Jeriček (trener), Mateja Drobnič in Martin Gradišek. (Foto: AK  Krka)

Ekipa AK Krka v Istanbulu (od leve): Gregor Kokalović, Andrej Poljanec, Andrej Jeriček (trener), Mateja Drobnič in Martin Gradišek. (Foto: AK Krka)

Novo mesto - Slovenski atleti so v stari državi redno nastopali na balkanskih atletskih igrah, ki so jih sredi osemdesetih pripravili tudi v Ljubljani, konec minulega tedna pa so se tekmovanja atletov z balkanskega polotoka udeležili prvič po osamosvojitvi. Dvoranske atletske tekme so tokrat pripravili v Carigradu, kjer so se Slovenci veselili zmage Marine Tomič v teku na 60 m z ovirami, Mirnopečan Mitja Krevs pa je v teku na 1500 m s časom 3:43,73 popravil lastni državni rekord (3:44,18) in osvojil drugo mesto.

Od dolenjskih atletov sta medaljo (bron) osvojila tudi Martin Gradišek (Krka) v troskoku in Andrej Poljanec (Krka) v skoku ob palici, Gregor Kokalovič je bil na 60 m  šesti, Mateja Drobnič pa je bila v skoku ob palici peta.

Tekmovanje je ekipno - med moškimi je zmagala Turčija, Slovenija je bila osma, med dekleti je zmagala Romunija, Slovenija pa je bila četrta.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava