atletika

Krevs z državnim rekordom, a brez finala

7.3.2014 | 13:05 | STA/B. B.

Mitja Krevs (Foto: osebni arhiv)

Mitja Krevs (Foto: osebni arhiv)

Sopot - Mitja Krevs je na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Sopotu v kvalifikacijah teka na 1500 metrov izboljšal svoj državni rekord. Mirnopečan je razdaljo pretekel v času 3:43,22 minute, a vseeno ostal brez finala. Svoj najboljši čas, ki ga je postavil na nedavnem dvoranskem prvenstvu Balkana, je popravil za 51 stotink in v svoji skupini zasedel sedmo mesto.

Krevs bi moral za uvrstitev v finale teči 3:39,31 ali zasesti eno od prvih dveh mest v skupini, v kateri pa je imel sedmi prijavljeni izid. Z državnim rekordom je izpolnil zastavljeni cilj.

"To je lep zaključek dvoranske sezone, saj sem državni rekord dosegel na največji dvoranski tekmi zime in z dobrimi občutki končujem sezono. Fantje v moji skupini so videli, da je prva skupina taktizirala in so tekli zelo hitro. Tako sem končno imel srečo, da sem bil v skupini, v kateri se ni taktiziralo, in zato sem lahko zadovoljen z doseženim časom. S tekmeci se nisem obremenjeval, ker sem vedel, da so zelo močni in da jim bom težko konkuriral. Pa sem bil večji del v skupini in se je razlika nabrala šele povsem v zaključku. Čeprav sem imel slab začetek sezone, se je izkazalo, da je bila vadba dobra in da sem največ naredil na največji tekmi. To bo dobra popotnica za poletno sezono, v kateri bo v ospredju evropsko prvenstvo v Zürichu in bodo vse priprave usmerjene v to tekmo," je dejal Krevs.

Danes ob 18.05 bo na sporedu prvenstva prvi krog na 60 m ovire z Marino Tomič, ob 19.35 pa bo na 1500 m tekla Maruša Mišmaš.

Na programu bosta tudi dve končni odločitvi, ob 20.05 v suvanju krogle za atlete, ob 20.10 pa se bo začel tek na 800 m, kar bo zadnja tekma peterobojk.

Tina Šutej, ki ima med slovensko četverico največ možnosti za viden izid, bo v skoku s palico nastopila v finalu v nedeljo ob 15. uri.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava