posavje

V Brežicah o urbanem vrtičkarstvu

7.3.2014 | 18:45 | B. B.

Foto: Občina Brežice

Foto: Občina Brežice

Foto: Občina Brežice

Foto: Občina Brežice

Brežice - Občina Brežice je na pobudo zainteresiranih mladih, združenih v društvu za socialno vključenost Regrat, organizirala predstavitev na temo urbanih vrtov v Brežicah. Zbranim je na srečanju arhitekt Sani Okretić Resulbegović predstavil izkušnjo Urbanih vrtov v Mariboru, po predstavitvi pa je sledil pogovor o željah in možnostih za vrtove v Brežicah, so sporočili z občine.

Patricia Čular, predstavnica občine, je dejala, da ima vrtičkarstvo v pri njih dolgo tradicijo, saj so si vrtičkarji na občinskih zemljiščih pred leti sami uredili vrtove, vendar pa teh razmerij niso nikoli uradno uredili. Če bodo občani izkazali interes za ureditev razmerij z občino kot lastnico zemljišč, bo občina zemljišča, ki jih vrtičkarji že uporabljajo, tudi formalno namenila za vrtove (zemljišča v Trnju in zemljišča pri nekdanji tovarni pohištva) vsaj za prihodnjih nekaj let.

Kot pravijo na občini, bodo s pomočjo društva Regrat preverili, ali obstaja interes po novih površinah za skupne vrtove in skupaj z društvom tudi poiskala primerno rešitev. Predsednica Regrata Barbara Sušin je dejala, da je namen društva povezovati ljudi ob skupni pridelavi ekološke zdrave hrane. Društvo je že izvedlo anketo preko spleta in na ulici, med 180 podporniki ideje so zasledili kar 20 takšnih, ki bi si želeli lastni kotiček v sklopu skupnostnih vrtov v mestu.

Mladi, združeni v društvu Regrat, bodo v prihodnjih dneh za vse, ki jih urbani vrtovi zanimajo, organizirali sestanek. Več o društvu in dejavnostih lahko zainteresirani izvedo njihovem na Facebook profilu.

Zvočni zapisi

Patricia Čular o podpori občine projektu urbanih vrtov

O navdušenju mladega društva Regrat njegova predsednica Barbara Sušin

O skupnih vrtovih in ekološki pridelavi hrane Sani Okretić Resulbegović

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava