V Krki razstavlja Maša Gala

28.3.2014 | 09:00

Maša Gala (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - V galeriji Krka v upravni stavbi novomeške tovarne zdravil je na ogled razstava mlade akademske slikarke, grafičarke in fotografinje Maše Gala Prostori vživetja. V Ljubljani delujoča osemindvajsetletna umetnica se v Novem mestu predstavlja z nizom nekoliko starejših in novejših slik, ki dajejo lep vpogled v njen slikarski razvoj, drugi del razstave pa predstavljajo zelo inovativno v steklene zidake umeščene fotografije.

Maša Gala je študij slikarstva, novih medijev in grafike končala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, fotografsko izobrazbo pa je pridobivala na sloviti Akademiji za umetnost, arhitekturo in oblikovanje v Pragi. Kljub mladosti ima za sabo že številne samostojne razstave doma in v tujini, leta 2009 je prejela prvo nagrado na koloniji diplomantov ljubljanske akademije za likovno umetnost v Ljubljani, leto kasneje pa študentsko Prešernovo nagrado za slikarstvo in leta 2011 v Ženevi drugo nagrado za fotografijo. Mlada umetnica se v svoji umetniški dejavnosti prosto giblje med različnimi mediji od slikarstva in grafike do fotografije, videa in performansa.

Slikarko je ob odprtju njene razstave v Krki predstavila likovna kritičarka Tatjana Pregl Kobe, ki je poudarila njeno inovativnost, za glasbeno popestritev odprtja pa sta poskrbela pevka Nina Strnad in pianist Peter Mihelič.Razstava bo na ogled do 15. maja.

I. Vidmar

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava