FOTO: Novomeški tek Ljubijevi in Zevniku

7.4.2014 | 09:35

Na novomeškem teku so letos nastopili 603 tekači. (Foto: I. Vidmar)

Na novomeškem teku so letos nastopili 603 tekači. (Foto: I. Vidmar)

Med ženskami je zmagala Klara Ljubi, članica atletskega  kluba Krka, ki je prireditev tudi organiziral, drugo mesto je osvojila  Sevničanka Alenka Radej, tretje pa Maja Peperko (Vzajemna klub).

Med ženskami je zmagala Klara Ljubi, članica atletskega kluba Krka, ki je prireditev tudi organiziral, drugo mesto je osvojila Sevničanka Alenka Radej, tretje pa Maja Peperko (Vzajemna klub).

Med moškimi je bil po pričakovanju najboljši Čatežan v dresu celjskega  Kladivarja Vid Zevnik pred domačinom Sebastjanom Pušem (Krka) in Matejem  Uhanom (DTP Trebnje).

Med moškimi je bil po pričakovanju najboljši Čatežan v dresu celjskega Kladivarja Vid Zevnik pred domačinom Sebastjanom Pušem (Krka) in Matejem Uhanom (DTP Trebnje).

Novo mesto - Novomeščanka Klara Ljubi in Čatežan Vid Zevnik sta zmagovalca 15. Novomeškega teka, s katerim se je začel letošnji niz tekov Dolenjske za pokal Dolenjskega lista. Osrednjega 8 km dolgega teka na progi, speljan po starem mestnem jedru preko Kandijskega mosta, skozi mestni gozd Ragov log pa preko Ragovskega mosta nazaj na Glavni trg, ter krajših tekov za mlajše tekače so se udeležili skupno 603 tekači.

Prireditev, s katero novomeški športniki obeležujejo tudi novomeški občinski praznik, se je tradicionalno začela s teki za točke novomeških delavskih športnih iger, kjer so po kategorijah zmagala pri ženskah Marija Šušteršič (Krka), Marjeta Stržinar (Revoz) in Tina Dragan (Tilia) ter pri moških Zdravko Kukman (MBM Logistika), Aljaž Žagar (Krka), Aleš Tomič (Pedagogi) in Matjaž Berus.

Kot rečeno, je osrednji osemkilometrski tek dobila Klara Ljubi, članica atletskega kluba Krka, ki je prireditev tudi organiziral, drugo mesto je osvojila Sevničanka Alenka Radej, tretje pa Maja Peperko (Vzajemna klub). Med moškimi je bil po pričakovanju najboljši Čatežan v dresu celjskega Kladivarja Vid Zevnik pred domačinom Sebastjanom Pušem (Krka) in Matejem Uhanom (DTP Trebnje).

Medtem ko predšolski otroci, ki so pretekli skoraj cel Glavni trg, niso zares tekmovali, so šolarjem, ki so se pomerili na progah dolgih od 500 do 1500 m, izmerili čas in razglasili zmagovalce.

Pri otrocih do 11. leta zmagala Veronika Sadek (Krka) in Urban Gnidica (Sevnica), med mlajšimi pionirji Nika Jančič (Kladivar) in David Jakše (Šentjernej), med starejšimi pionirji Klara Lukan (Šentjernej) in Matevž Cimermančič (Grm) ter med mlajšimi mldinci Nina Kukman (Krka) in Rok Pugelj (Krka).

Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Atletskega kluba Krka.

Naslednji tek za pokal Dolenjskega lista bo v soboto, 12. aprila, ParkTek, ki ga bo na Loki v Novem mestu pripravilo Društvo novomeških študentov.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava