Partizanski pevski zbor praznoval 70-letnico

27.4.2014 | 17:15

Planina pod Mirno goro - Na današnji dan pred 70 leti je imel Invalidski pevski zbor, ki se je pozneje preimenoval v Partizanski pevski zbor, na Planini pod Mirno goro v semiški občini prvi nastop. Ustanovili so ga partizani rekonvalescenti in dirigent Karol Pahor in je bil edinstveni pevski zbor v takratni vojskujoči se Evropi.

Ob 70-letnici prvega nastopa je danes Partizanski pevski zbor, ki mu dirigira Franc Gornik, pripravil na Planini koncert. Prisotne je pozdravila semiška županja Polona Kambič, ki se je dotaknila tako medvojnih kot aktualnih dogodkov.

V kulturnem programu so poleg slavljencev nastopili še Godba na pihala Semič, ženski pevski zbor Generacija 57, članice literarne sekcije Iskrice KUD Jože Mihelčič iz Semiča ter Sergej Čas in Miran Jelenič.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (29)

27.4.2014OceniJule 
Slava partizanski borbi. Noben narod v Evropi ni imel tako močnega partizanskega gibanja kot Slovenci pod Titovim vodstvom!
27.4.2014Ocenikekoluj 
sama komunistična golazen
27.4.2014Oceninisi normalen 
kekoluj,upam da se boš v grobu obračal.
27.4.2014OceniBjonda 
Glej jo Bjondo,se že pripravlja na volitve.Kam se bo zdaj prilepila,Zokiju ali Šoltesu ?
27.4.2014OceniJakob Gale 
Kekoluj, prijateljevemu dedu se je zgodilo, da je med vojno rešil trideset domobranskih kolaboracionistov. Šmajser mu je zaštekal.
28.4.2014OceniMarko 
Žal vas je že zdavnaj povozil čas.
28.4.2014Oceniandreej 
Kdaj se bodo nehale te pravljice?
28.4.2014Ocenijana 
A cerkev vse prav dela brihtni kekuluj? Iz katere dobe si?
28.4.2014Ocenikorl 
partizani so marginalci in 2 svetovna vojna bi se končala istega dne ob isti uri z ali brez jugo partizanov... vi ste pa ubožci ki danes, v dobi informatike še vedno verjamete traparijam o osvobajanju naroda in nevem kaj še.. cilj je bil prevzem oblasti in revolucija in na žalost in tragediojo slovenskega naroda jim je uspelo.
29.4.2014OceniJakob Gale 
Ja kor, in ni bilo holakusta, nori malar je bil prijazen vegeterjanec, koncentracijska taborišča pa so si itak izmislili samo zato, da bi blatili nedolžne naciste in fašiste, verjamemo, da so vsi naši kolaboracionisti nedložne očrnjene ovčke gospodove, da so politični veljaki obsojeni po krivici ker so nedolžni, da je tragedija našega naroda v tem, da ni zmagal nacifašizem. Vse to verjamemo in potem nam je svizec lepo zavil čokolado. Res. V dobi informatike je res čudno, da še vedno obstaja trapast narod.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava