Šola zdravja končno tudi v Novem mestu

9.5.2014 | 10:15

Pozdrav za lep začetek dneva. (Foto: I. N.)

Novo mesto - Danes zjutraj so na zelenici pod Tušem začeli s t.i. šolo zdravja, jutranjo telovadbo, ki temelji na polurnem vadbenem sistemu, ki si ga je zamislil ruski zdravnik nevrolog in manualni terapevt Nikolay Grishin.

Skupine že delujejo v različnih krajih, na našem koncu tudi v Straži, v Šmarjeških Toplicah, Dolenjskih Toplicah, na Otočcu in v Črnomlju. Morda ste jih že opazili, telovadce v oranžnih majicah, ki se vsako jutro ne glede na vreme ali letni čas ob isti uri dobivajo na javnih mestih in skupaj telovadijo.

Telovadbo v Novem mestu bodo vodile prostovoljke Marina Jazbec, Nada Ljubec in Ljubica Murn. Skupini, ki si je kot prva v Novem mestu nadela ime Novo mesto-Potoval1, in bo od ponedeljka do petka vsak dan ob 7.30 telovadila na zelenici pod Tušem, se lahko priključi prav vsak. Ko bo dež ali sneg, bo telovadba potekala v spodnji etaži parkirne hiše.

Vodja skupine Darinka Smrke zagotavlja, da bodo širili telovadno kulturo po krajevnih skupnostih in pomagali pri nastajanju novih skupin.

I. N.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava