dolenjska

AutoCAD Slovenija 2014 spet v Novem mestu

10.5.2014 | 12:30 | M. K.
Foto: Suzana Kumelj Bračič

Žiga Bogovič in Tim Lukman

Žiga Bogovič in Tim Lukman

AutoCAD Slovenija 2014 spet v Novem mestu

Novo mesto - Šolski center Novo mesto - Srednja gradbena in lesarska šola je bila tudi letos organizatorica mednarodnega tekmovanja dijakov in dijakinj gradbenih in geodetskih šol v delu z računalniškim programom AutoCAD. AutoCAD Slovenija poteka v sklopu tekmovanja CAD Olympics, katerega pobudnik in organizator je šola FG Fontana Rovereto. Finalnega tekmovanja se že šesto leto udeležujeta dve slovenski šoli, in sicer iz Novega mesta in Celja. Ker je letos finale potekalo na Sardiniji in se ga zaradi oddaljenosti niso udeležili, so včeraj organizirali mednarodno tekmovanje AutoCAD Slovenija 2014 na novomeški šoli.

V konkurenci 28 tekmovalcev in tekmovalk iz dvanajstih slovenskih, hrvaških in italijanskih gradbenih ter geodetskih šol iz Celja, Novega mesta, Karlovca, Zagreba, Splita, Osijeka, Siska, Čakovca, Bedekovčine, Trsta in Rovereta sta Novomeščana Žiga Bogovič in Tim Lukman osvojila 9. in 10. mesto, sporočajo organizatorji. Prva tri mesta so sicer zasedli dijaki iz Zagreba, Trsta in Čakovca.

Ker gre za tekmovanje z mednarodno udeležbo, so nekaj časa namenili tudi promociji dolenjske prestolnice. Po tekmovanju so si tako tekmovalci ogledali Novo mesto, tekmovalni dan pa so zaključili na Rudolfovem splavu, kjer je potekala slavnostna razglasitev rezultatov in podelitev nagrad, še sporočajo z novomeške Srednje gradbene in lesarske šole.

‹ nazaj

Galerija (9)

novo-mesto-001
novo-mesto-002
novo-mesto-003
novo-mesto-004
novo-mesto-005
novo-mesto-006
novo-mesto-007
novo-mesto-008
novo-mesto-009

Komentarji (2)

10.5.2014OceniJožica 
Ja hudimana, kdo pa so zmagovalci če ni skrivnost?
11.5.2014Oceni4nn4 
Rezultati tekmovanja: 1. mesto Zagreb 2. mesto Trst 3. mesto Čakovac

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava