Skupaj delamo za zdravje

12.5.2014 | 13:30

Foto:Mojca Pinterič Krajnc

Sevnica - Ob tednu Rdečega križa in dnevu medicinskih sester je območno združenje Rdečega križa Sevnica v sodelovanju s tamkajšnjim zdravstvenim domom v soboto pripravilo prireditev Skupaj delamo za zdravje.

Na prireditvi pri Kmečki tržnici v centru Sevnice so predstavili dejavnosti Rdečega križa, Zdravstveni dom Sevnica pa je sodeloval z zdravstveno-vzgojnim programom. Svetovali so o zdravem načinu življenja in prikazali dejavnike tveganja za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni.

Poleg svetovanja je potekalo tudi merjenje krvnega tlaka in krvnega sladkorja, prikazali pa so tudi temeljne postopke oživljanja.

Obiskovalci so si lahko vodeno ogledali SVIT-ov model debelega črevesa in se podučili o nevarnostih raka v tem delu telesa ter model dojk za učenje samopregledovanja. Zdravstveni dom je izvedel tudi test hoje na 2 km z izračunom telesne zmogljivosti.

Rdeči križ je obiskovalce seznanil o prihajajoči zdravstveni koloniji ter o dobrodelni akciji zbiranja prehrambenih artiklov v nekaterih sevniških trgovinah.

Kot poudarjajo na sevniškem Rdečem križu, se pri njih oglasi vse več pomoči potrebnih. Vrednost njihove lani razdeljene materialne pomoči je znašala kar 46.391 evrov.

Na prireditev so povabili še druga društva s področja varovanja zdravja in preprečevanja bolezni: Posavsko in Obsoteljsko društvo za boj proti raku, Društvo Trepetlika bolnikov s Parkinsonizmom in drugimi Ekstrapiramidnimi motnjami, Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavja, Društvo za fibromialgijo - posavska skupina za samopomoč, Društvo Ozara enota Sevnica, Društvo sladkornih bolnikov Posavja, Koronarni klub Sevnica.

Obiskovalci so se sprehodili med stojnicami in na vsaki so lahko dobili zanimive nove informacije, ki jim bodo pomagale varovati in krepiti zdravja.

M. P. K.

Galerija

Komentarji (1)

12.5.2014Ocenisevničanka 
Pohvalno .Prijazne medicinske sestre iz zdravstvenega doma Sevnica že vrsto let sodelujejo v tej akciji rdečega križa.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava