obvestila

Prva obletnica črnomaljske skupine Šole zdravja, Griček Črnomelj

23.5.2014 | 08:00

Črnomelj - Na GRIČKU v Črnomlju bodo v petek, 23. maja 2014 ob 8. uri obeležili 1. obletnico delovanja skupine Šole zdravja Črnomelj. Gre za skupino, ki vsako jutro pol ure telovadi na prostem, po metodi "1000 gibov". Prepoznamo jih po oranžnih majicah, ki so njihov prepoznavni znak. Svoj dogodek so poimenovali Dan odprtih vrat, ker želijo tako svojim bližnjim kot tudi vsem občanom ponosno predstaviti koncept Šole zdravja. Pričakujejo, da se bodo slavnostni jutranji telovadbi pridružili člani vseh belokranjskih in dolenjskih skupin Šole zdravja (Dragatuš, Kanižarica, Gradac, Dolenjske Toplice, Šmarješke Toplice in Novo mesto).

Svojo udeležbo pri njihovi obletnici je že potrdila županja Občine Črnomelj ga. Mojca Čemas Stjepanovič in predsednik KS Črnomelj g. Jaka Birkelbach. Telovadbo bo vodil idejni vodja in ustanovitelj Društva Šola zdravja, Nikolay Grishin dr. med., ki je tudi sestavil vaje »1000 gibov«. Po njegovi metodi telovadi že več kot 1600 članov po vsej Sloveniji, ki so zbrani v več kot 66 skupin. Druži jih zavest o pozitivnem vplivu telesne aktivnosti na telo in duha, želja po vitalnosti in druženju.

Po telovadbi bo sledilo druženje ob skromni pogostitvi, nato pa predstavitev znamenitosti Bele krajine in Črnomlja ter pohod do Kanižarice, kjer se je pred kratkim ustanovila še ena belokranjska skupina Šole zdravja - Kanižarica.

‹ nazaj