gospodarstvo

FOTO: Podelili nagrade za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine

5.6.2014 | 15:45 | STA/B. B.

Foto: B. B.

Foto: B. B.

Otočec - Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine je na Otočcu podelila območne nagrade za inovacije v preteklem letu. Komisija, ki se je med 11 predlogi odločala glede na inventivno raven, gospodarske rezultate in napovedi ter trajnostni in okoljski vidik, je petim predlogom prisodila zlato, štirim srebrno in enemu bronasto priznanje, podelili pa so tudi priznanje za sodelovanje.

Zlato priznanje je komisija podelila partnerskemu farmacevtsko gospodarskemu razvojnemu središču Farma GRS za razvoj postopkov priprave in izolacije imatiniba v obliki farmacevtsko sprejemljivih soli in njihove uporabe v formulacijah. Družbi Ferročrtalič za robotizirano celico za t. i. Shot Peening tip in družbi Krka za razvoj formulacije s fiksno kombinacijo lerkanidipina in enalaprila v obliki filmsko obloženih tablet.

Zlato priznanje sta dobili še družbi Rehing za razvoj rehabilitacijske naprave za urjenje vstajanja in TPV za protivibracijsko povezavo s povečano upogibno togostjo.

Srebrno priznanje so prisodili družbam Hyb za senzor tlaka na osnovi keramike z nizko temperaturo žganja za uporabo v agresivnih medijih, Infotehna za informacijsko rešitev za obvladovanje regulatornih informacij, Krka za inventivni postopek za proizvodnjo zdravilne učinkovine in njeno vgradnjo v farmacevtske izdelke za zdravljenje okužb pri živalih in Status za aktivno podlogo za računalniško miško.

Bronasto priznanje si je prislužil Revoz za vnovično uporabo odpadne vode iz reverzne osmoze, hkrati pa so mu še za zasnovo in namestitev omejilca za točkovno varjenje nosilca zbiralnika vode na pregrado grelca podelili priznanje za sodelovanje.

Priznanja je nagrajencem predal predsednik zbornice Jože Colarič, štiri najbolje uvrščene inovacije pa bo Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine posredovala na tekmovanje Gospodarske zbornice Slovenije, v okviru katerega se bodo inovatorji potegovali za najvišja priznanja v državi.

Letošnjo podelitev, sedmo po vrsti, so obogatili s posvetom na temo inovacij in tehnološkega razvoja. Sicer pa želijo z razpisom, ki ga vsako leto objavlja zbornična sekcija za kakovost in inovativnost, spodbuditi inovacijsko dejavnost, okrepiti konkurenčnost regijskega gospodarstva ter predstaviti domače inovacijske dosežke.

‹ nazaj

Galerija (27)

inovatorji 01
inovatorji 02
inovatorji 03
inovatorji 04
inovatorji 05
inovatorji 06
inovatorji 07
inovatorji 08
inovatorji 09
inovatorji 10
inovatorji 11
inovatorji 12
inovatorji 13
inovatorji 14
inovatorji 15
inovatorji 16
inovatorji 17
inovatorji 18
inovatorji 19
inovatorji 20
inovatorji 21
inovatorji 22
inovatorji 23
inovatorji 24
inovatorji 25
inovatorji 26
inovatorji 27

Komentarji (2)

5.6.2014OceniLiberalno gospodarska stranka Kobe 
Čestitamo vsem inovatorjem! Tudi tistim, ki niso dobili priznanja. Vsem, ki se trudijo in pošteno delajo! Naj štejejo dejanja! In inovacije so dejanja, ki SLO lahko pomagajo pri izhodu iz krize. Zahvala in čestitke tudi gospodarski zbornici in zbornični sekciji, ki tudi preko razpisa spodbuja inovacijsko dejavnost. Lahko Gradimo Skupaj.
6.6.2014Ocenire;,,,,,,,,,, 
Kakšna gospodarska zbornica???organizirajo neke posvete, predavanja itd. halo sam sem bil veliko v tujini gospodarske zbornice v tujini povezujejo trg- prodajo kakšne posvete to je adijo pamet mi smo se v zečetku včlanili ampak kmalu uvideli da je to samo zaradi tistih tam da imajo službe in nekaj delajo.samao politka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava