Dekan FOŠ ostaja Boris Bukovec

21.6.2014 | 08:25

Foto: FOŠ

Foto: FOŠ

Na Fakulteti za organizacijske študije v Novem mestu so v četrtek potekale volitve dekana in članov Senata FOŠ za mandatno obdobje od 1. 10. 2014 do 1. 10. 2016. Za dekana FOŠ je bil izvoljen dosedanji dekan, izr. prof. dr. Boris Bukovec, ki so ga soglasno podprli tako člani Akademskega zbora kot tudi člani Senata FOŠ.

Istega dne so imeli na fakulteti uspešni zagovor doktorske disertacije z naslovom "Model organiziranosti zunanjega izvajanja informatike" , ki jo je pod mentorstvom Borisa Bukovca obranil Franc Brcar. Tako je pridobil znanstveni naslov doktor znanosti s področja menedžmenta kakovosti. S tem je fakulteta pridobila že tretjega doktoranta doktorskega študijskega programa Menedžment kakovosti, ki ga uspešno izvaja četrto študijsko leto.

Zaključila se je Poletna šola 2014: Projektni menedžment in pridobivanje EU sredstev

Letošnja Poletna šola 2014 Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu in Centra za izobraževanje in svetovanje je bila namenjena vsem študentom, ki so si želeli hitreje napredovati, pridobiti ECTS kreditne točke izven svojih matičnih zavodov ter zaposlenim in drugim zainteresiranim z namenom pridobivanja uporabnega znanja iz področja projektnega menedžmenta. Potekala je od 2. do 19. junija. S Poletno šolo so želeli povečati vpetost fakultete v okolje in spodbuditi njeno sodelovanje s strokovnjaki iz področja projektnega menedžmenta in negospodarstva kot tudi s drugimi visokošolskimi zavodi, sporočajo s fakultete.

Udeleženci so se srečali s procesnimi pristopi pri obvladovanju projektov in teoretičnimi spoznanji številnih predavateljev, pa tudi z najnaprednejšimi praktičnimi rešitvami, ki jih organizacije doma in po svetu uporabljajo na poti do uspešno izvedenih projektov.

Ključen poudarek je bil na pridobivanju teoretičnih in praktičnih znanj na podlagi študij primerov najodličnejših organizacij v Sloveniji (sodelovali so Racio razvoj d.o.o., RIC Novo mesto, TPV, d.d. in DRPD Novo mesto) ter izkušenj tujih strokovnjakov.

Eden od teh je bil dr. Daniel Klimovský, docent za področje javne uprave na Tehnični univerzi v Košicah (Slovaška) in na Palacky Univerzi v Olomoucu (Češka). Je ambasador Regional Studies Association na Slovaškem, koordinator delovne skupine za Lokalne politike pri NISPAcee, član delovne skupine COST IS 1207: Reforme lokalnega javnega sektorja v Evropi, ter glavni koordinator iniciative POL-LOC, ki združuje 20 Evropskih visokošolskih institucij iz 15 držav. Od leta 2012 je član nadzornega odbora Open Society Foundation na Slovaškem. Od konca leta 2013 je zunanji ekspert Sveta Evrope.

M. K.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava