dolenjska

SMC v županski boj s Špec Potočarjevo

10.9.2014 | 19:45 | B. B.

Mojca Špec Potočar in Borut Likar

Mojca Špec Potočar in Borut Likar

Ksenja Lorber in Borut Škerlj

Ksenja Lorber in Borut Škerlj

SMC v županski boj s Špec Potočarjevo

Novo mesto - Županska kandidatka SMC v Novem mestu bo sedanja podžupanja in direktorica Razvojnega centra Novo mesto Mojca Špec Potočar. Prva bo tudi na listi SMC za volitve v občinski svet, na kateri bo na drugem mestu odvetnik Borut Škerlj, četrti bo svetnik Zvone Novak, osmi svetnik Ivan Bukovec ...

Potočarjeva, ki je tudi predsednica novomeškega lokalnega odbora SMC, je na današnji predstavitvi povedala, da se bo kot županja zavzemala, da Novo mesto kot center širše regije postane prijazno okolje za njegove prebivalce in tukajšnje gospodarstvo.

Prizadevala bi si za socialno in pravično občino, ki temelji na spoštovanju temeljnih človekovih pravic in dolžnosti ter za združevanje pozitivne usmerjenosti za boljšo in bolj humano prihodnost. Kot predsednica območnega združenja Rdečega križa namreč ve, da je veliko občanov v vse hujši socialni stiski in da jim je treba pomagati, je opozorila.

Med svojimi prednostnimi nalogami je med drugim navedla skrb za čisto pitno vodo in nadaljevanje projekta Cerod, prizadevanje za čisto okolje, ustvarjanje pogojev za zagotovitev gospodarske rasti ter za ohranjanje in ustvarjanje delovnih mest.

Poskrbela bi za mlade (tudi s stanovanjskimi zadrugami) in društva v občini, spodbujala preplet kulture in turizma, povečala evropsko financiranje občinskih projektov. Kot svojo prednost je še izpostavila, da je SMC vladna stranka in kot taka povezana z vlado.

Podpredsednik lokalnega odbora SMC Novo mesto (ta zajema sedem občin nekdanje UE Novo mesto brez Škocjana) Borut Likar je povedal, da bo poleg Novega mesta SMC z listo kandidirala še v Šentjerneju in Dolenjskih Toplicah, v nekaterih drugih občinah pa se bodo podprli tamkajšnje liste.

Špec Potočarjeva je poudarila, da je dobila enotno podporo članov lokalnega odbora in zavrnila namige, ki so se pojavljali v javnosti, o neenotnosti lokalnega  odbora glede njene kandidature.

Velikih novih projektov ne napoveduje, saj poudarja, da so njihove prioritete drugje, to je v vlaganje na področja sociale, mladine in družbenih dejavnosti, kar je po njeni oceni najboljša naložba za prihodnost.

Na vprašanje o oceni iztekajočega se mandata je odgovorila, da je vedo moč delati tudi bolje, in da se bo zavzemala za učinkovito in odgovorno občinsko upravo. Glede svoje odgovornosti za nekatere poteze odhajajoče oblasti, je dejala, da je kot nepoklicna podžupanja opravljala predvsem protokolarne funkcije.

‹ nazaj

Galerija (5)

SMC v županski boj s Špec Potočarjevo
SMC v županski boj s Špec Potočarjevo
SMC v županski boj s Špec Potočarjevo
SMC v županski boj s Špec Potočarjevo
SMC v županski boj s Špec Potočarjevo

Komentarji (43)

10.9.2014OceniJože 
ke so j tega miličnika najdl...
10.9.2014Ocenimarko 
Nikar!
10.9.2014OceniŽivela proletarska revolucija! 
Njihove prioritete? Nadaljevanje plenjenja.
10.9.2014OceniHlapec 
Špec Potočarjeva bi lahko bila tudi županja! Poleg vseh njenih stolčkov, na katerih sedi, je lahko komot še županja...pomoje celo predsednica vlade, pa predsednica države, pa zakaj ne bi bila še predsednica EUja? Rit ima dovolj veliko, da lahko toliko stolčkov istočasno zapolni!
11.9.2014OceniObčan  
Brez zamere, ampak ali se avtorju članka ni zdelo vredno omembe, da je gospa bila še nedavno članica najbolj skorumpirane druščine v Novem mestu - ožjega vodstva Zveze za Dolenjsko. In sedaj se sonči pri etičnemu Cerarju. Sramota.
11.9.2014OceniJan 
Ta članek je pa konkretno cenzuriran. Vse komentarje brišejo, ki niso po godu Zveze za Dolenjsko ali po novem SMC. Ljudje niso neumni. Kar brišite veselo naprej.
11.9.2014OceniBorut Novak 
Na sliki ni Borčija. Z njim je zmagala Urška, z njim bo zmagala Mojca, pa čeprav ga ni na sliki.
11.9.2014OceniBorut Škerl 
je v sejni sobi občinskega sveta podal pravno mnenje, da je z najemom RUMENJAKA za RIC vse OK. Zaradi njegovih zagotovil smo glasovali ZA. Zanima me Borut, kakšno je tvoje mnenje sedaj, ko si v pošteni stranki?
11.9.2014OceniJan 
Z najemom rumene stavbe verjetno pravno res ni nič narobe. O mesečnem znesku za najemnino bi pa redkokdo imel takšno mnenje (razen najemodajalca seveda).
11.9.2014OceniJože 
Mojca Špec je zagotovo dobra kandidatka za Županjo,imaš vso mojo podporo,samo tako naprej.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava