Obnovljena tudi šola na Veliki Dolini

25.9.2014 | 10:00

Obnovljena tudi šola na Veliki Dolini
Obnovljena tudi šola na Veliki Dolini
Obnovljena tudi šola na Veliki Dolini

Velika Dolina - Med poletnimi počitnicami je bilo živahno tudi na osnovni šoli Velika Dolina. Energetsko so jo namreč prenovili, kar so učenci in malčki iz vrtca s pomočjo učiteljev in vzgojiteljev v torek obeležili z raznolikim in zanimivim kulturnim programom.

Ravnateljica Mojca Hribar Goričar, ki je z brežiškim županom Ivanom Molanom in s predstavnico Otroškega parlamenta Saro Zofič slovesno prerezala trak, je v svojem govoru posebno zahvalo namenila zaposlenim, ki so se vključevali v delu v času investicije ter pomagali tudi med počitnicami in svojim prostim časom, da je bila šola pravočasno urejena.

Dela so potekala v dveh fazah, prva faza se je začela novembra 2013, druga faza pa je bila izvedena med počitnicami, da je lahko šolski pouk potekal nemoteno. Druga faza investicije se zaključila avgusta 2014, torej še pred začetkom novega šolskega leta.

V okviru sanacije so zamenjali  del oken in zunanjih vrat, strešno kritino in ovoj stavbe. Hidravlično so uravnotežili ogrevalni sistem, sanirali ogrevanja v telovadnici, namestili  termostatske ventile in vgradili toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne tople vode v telovadnici.

Obnova je stala 346.785 evrov, od tega je občina Brežice na razpisu ministrstva za infrastrukturo in prostor pridobila za 225.405 evrov evropskih sredstev.

B. B.
Foto: Občina Brežice

Zvočni zapisi

O pomenu energetsko obnovljene stavbe OŠ Velika Dolina ravnateljica Mojca Bregar Goričar

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava