mladi dopisnik

Strokovna ekskurzija

24.10.2014 | 13:20 | Klemen Žibert in Jurij Kovačič, LG2a

San Marino

San Marino

Ferrara

Ferrara

Strokovna ekskurzija

V četrtek, 9. oktobra, smo se dijaki 2.,3. in 4. letnikov gradbeni tehnik odpravili na dvodnevno strokovno ekskurzijo v Italijo.

Ob petih zjutraj smo se iz Novega mesta odpeljali v Trebnje, kjer so se nam pridružili še ostali dijaki in se odpravili proti Italiji. Sledila je naporna in dolga vožnja, ki pa je hitro minila, ker smo jo večina časa vsi prespali. Okoli 7. ure smo se ustavili na počivališču blizu Sežane, nato pa odpravili proti italijanski meji. Sledila je vožnja mimo Benetk in Padove. Ustavili smo se v Ferrari, kjer smo si ogledali tamkajšnjo katedralo, ki nas je osupnila s svojo velikostjo, bogato gotiko in poslikavo notranjosti. Sprehodili smo se tudi skozi sobane gradu Castello Estenze, v katerem je v 13. stoletju vladala bogata rodbina Este, ter bili navdušeni nad freskami. Prosti čas sva izkoristila za sprehod po mestu, žal pa si zaradi pomanjkanja časa nisva uspela ogledati poletne rezidence omenjene družine.

V Raveni, po kateri nas je popeljal vodič, se nama je zaradi svoje višine in bogatih fresk najbolj vtisnila v spomin cerkev San Vitale. Po sproščujočem ogledu in kratkem oddihu smo se v večernih urah odpravili proti hotelu, ki pa je presegel vsa naša pričakovanja. Po nastanitvi in večerji so najpogumnejši skočili tudi v bližnje morje. Po kratkem, pa vendar sladkem in zasluženem spancu, smo se naslednje jutro zbudili že ob 7. uri in se po zajtrku odpeljali proti majhni državici San Marino, ki nas je zaradi svoje raznolikosti navdušila že ob prečkanju meje. V mestu San Marino, ki je trdnjava iz srednjega veka, smo si ogledali nekaj znamenitosti in se sprehodili po lepih ulicah. Po prostem času, ki smo ga izkoristili za nakupovanje, smo se odpravili proti zadnji, za nekatere najbolj pričakovani lokaciji – Maranellu, kjer smo si z navdušenjem ogledali muzej Ferrarija.

Polni pozitivnih in lepih vtisov nas je na koncu čakala še nekajurna vožnja domov, ki pa smo jo z dobro voljo in z nekaj krajšimi postanki v Novem mestu zaključili v večernih urah. Ekskurzija je bila zelo zanimiva in želiva si, da bi bilo takšnih ekskurzij čim več.

‹ nazaj

Galerija (12)

foto1
foto10
foto11
foto12
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto8
foto9

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava