odbojka

Odbojkarji zanesljivo med prvih šest

14.12.2014 | 10:30 | I. V./STA

Foto: I. V./arhiv DL

Foto: I. V./arhiv DL

Novo mesto - Odbojkarji novomeške Krke bodo prvi del tekmovanja v prvi državni odbojkarski ligi končali na petem mestu in ne glede na izide zadnjega kroga, v katerem se bodo v gosteh pomerili z ACH, prvenstvo nadaljevali v tako želeni modri skupini. Peto mesto so si dokončno zagotovili s sinočnjo gladko zmago nad Gorico s 3:0 (16, 17, 14).

Novomeščani so imeli dogajanje ves čas pod nadzorom, čeprav je bilo na začetku zaradi pomembnosti tekme med njimi tudi nekaj živčnosti. Gostje so namreč povedli s 5:2, nato nekaj časa držali tri točke razlike, vendar je prišla med obema tehničnima odmoroma do izraza kakovostna razlika. Razigral se je predvsem domači blok, tudi napad, v katerem je blestel Luka Brulec, z 18 točkami najučinkovitejši igralec tekme, je bil vse bolj zanesljiv. Ob drugem tehničnem odmoru je bila Krka že v prednosti za pet točk, do konca niza pa jo le še povečala.

Domači so v drugem hitro prišli do prednosti, čeprav so tekmeci vendarle izboljšali svojo igro. A njihov napad je bil vseeno preslab, da bi lahko zaustavili nalet razpoloženih gostiteljev, ki so tudi po zaslugi odličnih servisov Mihe Bregarja zanesljivo držali varno prednost, s tem pa jemali voljo varovancem Jasmina Čuturića, ki so tudi tokrat igrali brez najizkušenejših Andraža Paliske ter Gregorja Basanežeja in pri katerih praktično ni bilo razpoloženega igralca.

Začetek tretjega niza je pokazal, da so se Novogoričani predali. Že ob prvem tehničnem odmoru je Krka vodila z 8:3, do konca pa je prednost le še naraščala.

Krka : Go Volley 3:0 (16, 17, 14)

Krka: Brulec 18, Ožbalt, Erpič 7, Vrhovšek 1, Kosmina 8, Zalar, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Smrke, Pucelj 1, Bregar 10, Lindič, Turk 7.

Go Volley: Krašna, Križanič, Vidmar 1, Čuturić, Kavčič, Godnič 1, Basaneže, Maraž, Konjedic, Filiputti, Sirk, Marc, Tomić, Vrtovec, Gašparin.

Lestvica: 1. ACH Volley 51, 2. Calcit Volleyball 38, 3. Panvita Pomgrad 35, 4. Salonit 34, 5. Krka 22, 6. Fužinar Metal 18, 7. Astec Triglav 17, 8. Šoštanj Topolšica 14, 9. Lunos Maribor 13, 10. Go Volley 13.

‹ nazaj

Komentarji (2)

14.12.2014Ocenitoo 
bravo!
14.12.2014OceniJure 
Bi še menjali trenerja? Kdo si bo pa sedaj lastil zasluge za uspeh?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava