Tudi pozimi se da s kolesom po mestu

29.12.2014 | 17:00

Člani Novomeške kolesarske mreže v akciji. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Da se da tudi pozimi, ko je sneg, po mestu voziti s kolesom, če so le kolesarske steze primerno očiščene, so hoteli someščanom danes pokazati člani Novomeške kolesarske mreže, ko so se popoldne spravili čistiti kolesarske steze in pločnike od kandijske železniške postajo prek Šmihelskega mosta in naprej po Ljubljanski in Seidlovi cesti.

Tokrat so se potrudili tudi cestarji, ki so le nekaj ur po koncu sneženja sorazmerno dobro očistili tako pločnike kot kolesarske steze, kar sicer ne velja za celo mesto, a na splošno je stanje le boljše kot v prejšnjih zimah, res pa je, da tokrat ni zapadlo prav veliko snega.

Člani letos spomladi ustanovljene Novomeške kolesarske mreže si prizadevajo, da bi Novo mesto postalo kolesarjem prijazno mesto, na že devetih letošnjih akcijah pa so opozarjali, da obstajajo, vzpodbujali pristojne občinske službe k urejanju kolesarske infrastrukture v mestu, opravili temeljito analizo kolesarske infrastrukture ter izdelali strategijo razvoja te, sodelujejo pa tudi pri vzpostavljanju regijske mreže kolesarskih potovalnih poti.

Delovanje Novomeške kolesarske mreže so kot dobrodošlo pomoč pri njihovem delu očitno ocenili tudi pristojni uslužbenci novomeške občinske uprave, ki so elaborat Stanje 0, kot so v Novomeški kolesarski mreži poimenovali analizo stanja kolesarske infrastrukture v mestu, vzeli za podlago za ukrepanje in že letos popravili marsikatero napako in odpravili precej pomanjkljivosti, v duhu dobrega sodelovanja kolesarske mreže in občinske uprave pa gre razumeti tudi udeležbo višjega svetovalca za pripravo prostorskih aktov na Uradu za prostor v Mestni občini Novo mesto Tomaža Praznika na današnji akciji.

I. V.

Galerija

Komentarji (11)

29.12.2014OceniJan 
Pohvalno. Lepo da se ljudje trudijo za izobljšanje stanja v mestu.
29.12.2014OceniBravo, četvorica 
Ko je bila tale kolesarska mreža ustanovljena, se je kar trlo "somišljenikov". Ko je treba prijet v roke lopato, ostanejo pa samo še štirje. Vsaka čast četvorici, da so z lastnimi rokami in v mrazu pokazali da niso le nedeljski pozerji, ampak tisti, ki bodo res kaj premaknili na bolje. Ne samo z demonstracijo udarništva, ampak predvsem zaradi upornosti in zavzetosti. Še enkrat čestitam.
29.12.2014OceniUdeleženec 
Delalo nas je sedem. Na sliki nas je pet, eden je malo zamudil, eden pa fotografiral :)
29.12.2014OceniAndrej 
Vse lepo in prav. Vozite se s kolesi, ampak NE PARKIRAJTE IN NE USTAVLJAJTE VOZILA NA PARKIRNEM PROSTORU ZA INVALIDE ! Pa tudi če gre le za 5 minut !
30.12.2014OceniArt 
Andrej, mislim da je šlo tukaj za Lubejevo umetniško instalacijo, s katero je hotel pokazati, kako invaliden odnos ima občina do kolesarjev :)
30.12.2014OceniVprašanje 
A kolesa že parkirajo na parkirnem prostoru za invalide ? Ja, pa ne tile tukaj. To so fajn dekleta in fantje.
30.12.2014Oceninn 
@Andrej, invalidov je več vrst, tudi mentalnih....
30.12.2014OceniLubej 
Andrej, hvala za opozorilo. Imate povsem prav. Niti za eno minuto se to ne počne. Ampak v bistvu ni šlo niti za pet minut niti za eno minuto, ampak me je voznik samo skidal ven iz avtomobila in odsopihal naprej.
30.12.2014OceniUdeleženec 
In ta voznik je bil noseč, tako da mu lahko malo čez prste pogledamo.
30.12.2014OceniInšpektor 
Delo na črno!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava