dolenjska

Akcija št. 10 - S kolesom na delo tudi pozimi

15.2.2015 | 20:00 | U. L/foto: D. S.

Udeležencem zimske vožnje na delo s kolesom je Novomeška kolesarska mreža podelila diplome, v čajarni Stari most pa so zanje skuhali čaj. (Foto: D. Skenderović)

Udeležencem zimske vožnje na delo s kolesom je Novomeška kolesarska mreža podelila diplome, v čajarni Stari most pa so zanje skuhali čaj. (Foto: D. Skenderović)

Organizatorji

Organizatorji

Novo mesto - Novomeška kolesarska mreža je v petek, 13. februarja, izvedla svojo 10. akcijo. Članice in člani mreže ter drugi kolesarji so se v službo in iz službe odpeljali s kolesom. S to akcijo želijo pripomoči k promociji trajnostne mobilnosti in zelenega preboja.

S tem smo tudi Dolenjke in Dolenjci postali del mednarodnega projekta Zimsko kolesarjenje na delovni dan (ang. "Winter Bike To Work Day"). To je projekt, ki se je pred dvema letom začel v Kanadi in je namenjen vsem kolesarjem dobre volje, ki se ne glede na vreme na delo odpeljejo s kolesom. FB skupnost s tem imenom ima že več kot štiri tisoč članov.

"V Novomeški kolesarski mreži smo prepričani, da tudi Novo mesto sodi med svetovne kolesarske prestolnice, v katerih kolesarji ne poznajo slabega vremena in se zato pridružujemo letošnji akciji. Še posebno zato, ker vemo, da je pozimi v mestu zrak še bolj onesnažen zaradi ogrevanja s trdimi gorivi in tako želimo z našo akcijo prispevati k promociji mehkih oblik prometa,“ pravijo v NKM.

Novomeščanke in Novomeščani so letošnjo akcijo popestrili z druženjem v čajarni v mestnem jedru in s tem, da je vsak udeleženec akcije poleg čaja dobil še nalepko in diplomo. "Prepričani smo, da nas bo naslednje leto še več!“ pravijo v NKM, ki je v slabem letu od ustanovitve izvedla že deset različnih akcij.

‹ nazaj

Galerija (6)

akcija-10-zimsko-kolesarjenje-na-delovni-dan (1)
akcija-10-zimsko-kolesarjenje-na-delovni-dan (2)
akcija-10-zimsko-kolesarjenje-na-delovni-dan (4)
akcija-10-zimsko-kolesarjenje-na-delovni-dan (5)
b20150213_071936_HDR
dIMG_8400

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava