FOŠ se bo poklonila znanstvenim prispevkom svojih študentov

24.2.2015 | 14:00

Z današnje novinarske konference... (Foto: FOŠ)

Z današnje novinarske konference... (Foto: FOŠ)

Novo mesto - Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu (FOŠ) je preko Erasmus izmenjave v zimskem semestru gostila dva tuja študenta. S 1. marcem se tako poslavljata Darko Gazibara iz Hrvaške in Alexandra Maria Ganea iz Romunije, so med drugim povedali na današnji novinarski konferenci FOŠ. Fakulteta je med novostmi predstavila dve marčevski mednarodni konferenci in prejem priznanja za izkazano visoko raven zavarovanja osebnih podatkov.

Študenta, nastanjena v Dijaškem in študentskem domu Novo mesto, sta obiskovala predavanja študijskega programa prve stopnje Menedžment kakovosti in uspešno opravila vse študijske obveznosti. »Program izmenjave je za fakulteto bistvenega pomena, saj omogoča povezovanje v širše izobraževalne okvire ter nudi prenos znanja in izkušenj preko klasičnih institucionalnih meja. Oba študenta sta izrazila veliko zadovoljstvo nad fakulteto, zaposlenimi in predavatelji ter poudarila, da gre za izjemno izkušnjo, ki prispeva k osebni rasti, spoznavanju novih kultur in doseganju novih ciljev,« so ob tem dodali s FOŠ.

Konec januarja je FOŠ prejela vabilo Informacijskega pooblaščenca na dogodek ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov, in sicer kot prejemnika priznanja za izkazano visoko raven zavarovanja osebnih podatkov. V preteklem letu je FOŠ namreč prejela certifikat po ISO/IEC 27001 (sistem upravljanja varovanja informacij) in tako postala prva fakulteta v Sloveniji s tovrstnim certifikatom.

V nastajanju tudi Rastoča knjiga FOŠ

Marca pa bo omenjena fakulteta organizirala dve mednarodni konferenci, in sicer že 4. mednarodno konferenco GPT (Governance in (post)transition) ter 1. mednarodno konferenco NPOT (Nove paradigme organizacijskih teorij). Konferenca GPT bo potekala med 26. in 27. marcem v Hotelu Šport na Otočcu, udeleženci pa bodo razpravljali o sprejemanju odločitev v času krize, nestabilnosti mednarodne skupnosti in spremembah v upravljanju podjetij v času krize. Tako kot pretekla leta tudi letos pričakujejo večje število predavateljev iz vseh koncev Evrope (Slovaške, Italije, Francije, Srbije, Poljske, Madžarske, Hrvaške,..), del konference pa bo namenjen prispevkom doktorskih študentov.

27. marca pa bodo izvedli tudi prvo mednarodno konferenco NPOT (Nove paradigme organizacijskih teorij), s katero želijo odpreti razpravo o sodobnih in na novo porajajočih se organizacijskih modelih, pristopih in teorijah. Konferenca je namenjena vsem, ki jih zanima razvoj organizacijske znanosti in ki vidijo rešitev družbenih problemov v iskanju gradnikov nove paradigme organizacijskih teorij. Vsebinski del konference bo slonel na predstavitvi širokega spektra raziskav in organizacijskih modelov sedmih doktorjev znanosti, ki so svoj znanstveni naziv pridobili prav na FOŠ. Ob tej priložnosti se bo fakulteta poklonila njihovim znanstvenim prispevkom z izdajo znanstvene monografije Zrna odličnosti, ki bo istočasno tudi začetek Rastoče knjige FOŠ, so še navedli v sporočilu za javnost.

M. M.

Komentarji (1)

24.2.2015–1   (0)   (1)   Ocenismart 
Kvazi fakultete je nujno treba ukiniti, saj preveč negativno vplivajo na povprečno znanje slovenskih diplomantov. Sploh pa neko sranje kot je tale za organizacijske študije... lepo vas prosim...in hvalite se z enim Hrvatom in Romuncem. Pa koga imate vi za norca. Pridobite nekoga iz ZDA, Kanade, Finske, Nemčije, Južne Koreje...nemogoče, ker se ZANIČ!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava