kronika

Pogrebnik iz Črnomlja doma hranil trupla pokojnikov, pogrebi ob praznih žarah

28.2.2015 | 08:10 | STA

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Ljubljana, Črnomlja - Pogrebnik iz Črnomlja je po poročanju TV Slovenija doma hranil trupla pokojnikov, da se jih je nabralo več in si na tak način zmanjšal stroške prevoza v ljubljanski krematorij. Svojci so imeli včasih pogrebe ob prazni žari, isto žaro pa je pogrebnik uporabil celo večkrat. Policisti so zoper 36-letnega osumljenca že podali kazensko ovadbo.

Na novomeški policijski upravi so za omenjeno televizijo potrdili, da so na Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu podali kazensko ovadbo zoper osumljenca z območja Policijske uprave Novo mesto, in sicer zaradi kaznivega dejanja skrunitve trupla in kaznivega dejanja oviranja pogreba in skrunitve groba.

Prav zdaj je sicer v pripravi nov zakon o pogrebni dejavnosti. Po novem bo ločena na pokopališko kot obvezno gospodarsko javno službo, pogrebna pa se bo izvajala kot tržna dejavnost, še poroča TV Slovenija.

‹ nazaj

Komentarji (43)

28.2.2015 12 (12) (0)Oceninekdo 
Bivša žena, ki je ta sistem sploh upeljala sedaj poskuša uničiti moža, da njeno novoustanovljeno pogrebno podjetje zalaufa. Po slišanem in videnem z njene strani je res vredna svojega denarja.
28.2.2015 7 (7) (0)Ocenixy 
rtv ni iznašla nič novega, poročala samo to, kar bivša razlaga vsakemu, ki jo želi poslušat
28.2.2015–6 (2) (8)Ocenijuka 
saj je prav da gaja razkrinkala, marsikaj je doživela,ni mogla tega prenašat,gledat mrliče v bajti, TI BIIIIIIIIIIIIIIII
28.2.2015–1 (1) (2)Ocenixy 
ej, predlagala ona, potem odprla konkurenčno firmo, zdaj uničila vse, tudi svoja otroka. Je to vse skup normalno? Pa ne zagovarjam tega početja, da bo jasno. Policija to že dolgo razkriva, je že zdavnaj odkopavala grobe.
28.2.2015 3 (3) (0)Ocenixy 
kdor ne verjame naj gre na železniško v bife, info iz prve roke :-)
28.2.2015—   (3) (3)Ocenikar eden 
Kakšni komentarji!!!!! Ali ste že kdaj imeli smrt v ožjem krogu? Najbrž še nihče od vas ni izgubil svojega najbližjega, da takega početja ne obsojate! NEDOPUSTNO je služiti s smrtjo. Vsak bo kdaj občutil izgubo, pa boste videli kaj je to.
28.2.2015 2 (2) (0)OceniDems 
Kar eden.... Ne filozofiraj..... če bi bolje poznal zadeve kot jih poznamo ostali v Črnomaljski dolini,bi vedel kaj je na stvari.... Grem stavit,da nebo dolgo čakati,ko bo spet na vrsti situacija pokojnega mariborskega ravnatelja.... Kruha in iger
28.2.2015 7 (7) (0)Oceniobčanka 
Vredna je ona svojega denarja...ne moreš imeti lokala, pogrebnih storitev in na koncu še delat v Revozu ponoči. Le kje so otroci? Ja...brezskrben oče jih ima pri sebi in vozi v vrtec ter domov in jim nudi varno zavetje toplega doma. kar eden...prvo se prepričaj potem pa zagovarjaj....zakaj pa njo ne prijavijo...a ni sosotorilka...kje je pa socialna služba , ki ji je dodelila skrbništvo....
28.2.2015 7 (7) (0)OceniČrnomaljc 
naj vzdrži, on, za njo me ne briga, kruha in iger, ja.
28.2.2015Oceniive 
Jaz se bom itak dal pokopati v krsti, ne v kantici. Samo, da ne bi dal v trugo kakšnega Pusta,namesto mene?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava