Častniki z obeh strani meje na delovnem srečanju

28.2.2015 | 18:55

Alojz Šteiner in Milko Veršec. (Foto: M. L.)

Alojz Šteiner in Milko Veršec. (Foto: M. L.)

Stanislav Linić je predstavil nekatere predloge hrvaških častnikov. (Foto: M. L.)

Stanislav Linić je predstavil nekatere predloge hrvaških častnikov. (Foto: M. L.)

IMG

IMG

Bizeljsko - Danes so se na Bizeljskem srečali predstavniki Zveze slovenskih častnikov in Hrvaškega častniškega zbora s predsednikoma dr. Alojzom Šteinerjem in Rozarijom Rozgo. Dopoldne so na Drenovcu v zidanici Milka Veršca, predsednika brežiškega združenja zveze slovenskih častnikov, govorili med drugim o prostovoljnem služenju vojske kot načinu za oblikovanje ustrezne rezervne vojaške sestave, ki naj bi jo imeli državi. Pri tem so ocenili, da vojaški rezervisti lahko pomembno pomagajo ob naravnih nesrečah. Predstavniki obeh organizacij so tudi poudarili, da imajo častniki veliko znanja in izkušenj, od snovalcev sedanjega sistema zaščite, reševanja in tudi obrambe pa je odvisno, ali bodo častnike povabili k sodelovanju.

Šteiner je pri tem med drugim opozoril, da zanimanje za delo v vojski upada tudi zato, ker v naši državi, tako kot drugje v Evropi, pristojni ne znajo javnosti predstaviti vojske kot sodobne organizacije, kar po njegovem zelo dobro znajo narediti Američani.

Hrvaška delegacija je med drugim predstavila sistem radio zvez, ki so ga že dokaj dobro organizirali nekateri člani častniškega zbora.

Milko Veršec je povedal, da brežiško združenje slovenskih častnikov tesno sodeluje s hrvaško častniško organizacijo Samobora in Svete Nedelje. V okviru teh stikov načrtuje tudi za letos več dogodkov, kjer bodo sodelovali člani organizacij z obeh strani državne meje.

V današnji popoldanski urnik je organizator uvrstil med drugim obisk repnice.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava